Mimar Sinan'ın 5 asırlık eseri ibadete açılacak

Bulgar işgali sırasında yıkılan son cemaat yeri yeniden inşa edilen Havsa Sokollu Mehmet Paşa Camisi, peyzaj çalışmalarının ardından Ramazan ayında tekrar ibadete açılacak.

Mimar Sinan'ın 5 asırlık eseri ibadete açılacak
Mimar Sinan'ın 5 asırlık eseri ibadete açılacak
GİRİŞ 06.06.2013 12:53 GÜNCELLEME 06.06.2013 12:53

Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sokollu Mehmet Paşa tarafından 1577 yılında oğlu Kurt Kasım Paşa için Mimar Sinan'a yaptırılan Sokollu Kasım Paşa Külliyesi'nin bir parçası olan caminin, son cemaat yerinin yeniden inşa edildiğini söyledi.

İnşaat çalışmaları kapsamında caminin dış yüzeylerinde temizlik yapıldığını, camiye zarar veren taban suyunun kontrol altına alındığını belirten Demirtaş, "Caminin ana giriş kapısı temizlendi, caminin bir parçası olan çeşme de aslına uygun olarak onarıldı. Bundan sonraki aşamada camimizin ahşap bölümleri tamamlanacak. Çevre düzenlemesinin ardından camiyi Ramazan ayında ibadete açmayı planlıyoruz" dedi.

Ramazan ayında yenilenen yüzüyle ibadete açılacak olan camiyegelen ziyaretçi sayısının artmasını beklediklerini ifade eden Demirtaş, "Sokollu Mehmet Paşa Camisi'nin Mimar Sinan tarafından yapılmış olması son derece önemli. Caminin, Türk İslam mimarisin şaheseri olan Selimiye Camisi ile aynı dönemde yapılmış olması da ayrı bir önem taşıyor.Edirne'yi ziyarete gelenleri, Selimiye'yi görmeden önce aynı usta tarafından yapılmış olan Sokollu Mehmet Paşa Camisi'ni görmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!