Dinozor temalı park ziyaretçilerini bekliyor

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde faaliyet gösteren Dinopark'ın sahiplerinden Mustafa Erkan, parkın bu yıl 120 bin kişi tarafından ziyaret edilmesini beklediklerini bildirdi.

Dinozor temalı park ziyaretçilerini bekliyor
Dinozor temalı park ziyaretçilerini bekliyor
GİRİŞ 06.06.2013 13:33 GÜNCELLEME 06.06.2013 13:33

Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl faaliyete geçen ve 30 bin metrekare alana kurulu Dinopark'ta, nesilleri tükenen dinozorların hareketli maketlerinin yer aldığını kaydetti. Parkın içinde bir hikaye anlatmaya çalıştıklarına değinen Erkan, parkın "Dinozor Müzesi" olarak görülmesini istedi. Erkan, ziyaretçilerin dinozorların hikayesini parkta daha iyi anlayabildiklerini, park içinde kurulan gökyüzü sinemasında da evrenle ilgili filmlerin gösterildiğini söyledi.

Parkta saat sınırlaması olmadığını vurgulayan Erkan, ayrıca engelli vatandaşların parkın tamamını rahat şekilde gezebilecekleri ortamı hazırladıklarını, engelliler ve gazilerden de ücret talep etmediklerini açıkladı.

Parka gelen çocuklar için eğitici faaliyetlere yer verdiklerine değinen Erkan, oluşturdukları havuzda çocukların kazarak fosilleri toprak altından çıkarmayı öğrendiklerini anlattı. Kazı çalışması yapılırken çocuklara paleontolojik bilgiler de verildiğine işaret eden Erkan, çocukların ayrıca "Survivor" benzeri "Dinoviver" adlı aktiviteye katılabildiklerini söyledi.

"Ziyaretçi hedefimiz bu yıl 120 bin"

Parkın yapıldığı günden bu yana büyük ilgi gördüğünü ifade eden Erkan, "Türkiye'de (Temalı parklar ilgi görmez) diye bir ön yargı varken, biz cesaretle bu işe giriştik ve ön yargıları yıktık. Birlikte çalıştığımız acenteler de temalı parkların ilgi görebileceğini anlamış oldular. Kazanan işletmeler olduğunu Türkiye'ye kanıtlamış olduk" dedi.

Dinopark'a geçen yıl 80 bin civarında ziyaretçi geldiğine dikkati çeken Erkan, şöyle konuştu:

"Bu yıl, 120 bin ziyaretçinin gelmesini hedeflemekteyiz. Daha fazlasını da gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Daha iyi hizmet vermek istiyoruz. Turistlerin ilgisini çekmek için ana temamız dinozor ve uzay. Ama yıl sonunda yeni temalar da eklemeyi düşünüyoruz. Çeşitli aktiviteler var ve daha fazlasını uygulamaya çalışacağız. Bugün yapılan aktiviteler yarın değişebilir. Dolayısıyla talep gören aktivitelere daha fazla ağırlık veriyoruz."

Erkan, Dinopark'ın yurt dışında da duyulmaya başladığını, ziyaretçilerin yüzde 70'inin Ruslar'dan oluştuğunu ve Avrupa'dan da çok sayıda ziyaretçi ağırladıklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Maduro'dan İsrail destekçesi devlet başkanına: Yalaka...
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı