İstanbulluları korkutacak deprem açıklaması

Uzmanlar Marmara'da çok büyük deprem olabilir uyarısında bulunuyor. Üstelik kanıtlar ve tarihler de var...

İstanbulluları korkutacak deprem açıklaması
İstanbulluları korkutacak deprem açıklaması
GİRİŞ 07.06.2013 13:45 GÜNCELLEME 07.06.2013 17:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Bölgesi'nde birkaç tane deprem beklendiğini belirterek, "Bu gidişle gidersek çok büyük deprem olacağını düşünüyorum, birkaç tane deprem beklentisi var, bunların elimizdeki verileri, kanıtları ve tarihi var." dedi.

DEPREM VERİLERİ VE TARİHLERİ VAR

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Bursa 4. Kent Sempozyumu'nun açılışına katılan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Bölgesi için deprem uyarısı yaptı. Depremi önceden tahmin etmenin kolay olmadığına dikkat çeken Gündoğdu, "Depremi önceden belirleme çalışmaları kolay değil. Marmara'da değişiklik yok. Spekülasyon amaçlı bile yok. Basında bazen yer alıyor ama onların geçerli veriye dayandığını düşünmüyorum. O yüzden en riskli, ekonominin olduğu yerde, sorunların bu gidişle gidersek çok büyük deprem olacağını düşünüyorum, birkaç tane deprem beklentisi var. Bunların elimizdeki kanıtlar, verileri ve tarihleri var. Daha planlı olması gerekirken olan bitenleri görüyorsunuz, bunları gölgede bıraktı, ama tehlikeli bir şey. Bu belirtileri görüp, onu da planlama yoluna gitmelerini bekliyoruz.

ORTAYA ÇIKACAK ENERJİ FARKLI OLUR

Düzce Depremi'nin beklenmeyen bir deprem olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Gemlik'te de yaklaşık 9 yıldır deprem olmadığını söyledi. Gemlik'teki fayların hareketli olduğunu belirten Gündoğdu, şunları kaydetti: "Bu kadar sessizlikten sona ortaya çıkaracağı enerji o kadar farklı olur. Jeolojik çalışmalarla yıllara bağlı ne kadar enerji biriktiğinin belirlemek mümkün. Bu çalışmalara maalesef proje yapılmıyor."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 17
  • ihsen emmi 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidisle gidersek cok buyuk deprem olacakmis..... ... Hangi gidisle??? Ne gidisi var ki? Deprem olup olmayacagi insanoglunun elinde mi sanki?
    Cevapla
  • serhat efe 10 yıl önce Şikayet Et
    bizim yorum güme gitmiş yine. kardeşim yazdığım yorum yayınlanmamış. kurallara aykırı birşey de yazmamıştım ama... özetle diyorum ki: kentsel dönüşümün ayak sesleri bunlar
    Cevapla
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    YAPIN YAPIN HER YERİ BETON YAPIN BELKİ DEPREM OLMAZ !. Yüksek katlı binaları yasaklayacaksın en fazla 4-5 katı geçmeyecek, kayalık tepeliklere yapacakcaksın, ne halt varsa millet İstanbula İzmire koşuyor, Doğuda, Batıda ve Ortada büyük batmalar olacağı büyük alametler arasında geçiyor zaten
    Cevapla
  • serdarduru 10 yıl önce Şikayet Et
    lütfen dikkat. Ben 1999 depreminde eşini ve 2 çocuğunu kaybetmiş birisi olarak diyorum ki yüksek binalarda oturmayın gidin çadırda oturun ama 5 katlı binada oturmayın bizi zamanında kimse uyarmadı ama canım çok yandı. ben sizi uyarıyorum çocuğunuzun ve eşinizin depremde öldüğünü düşünün ve ona göre tek katlı evlere taşının.gemlik-bursa istanbul izmir ayvalık bu bölgeler tehlikeli.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    doğru deprem olabilir bir avuş kendini bilmez eylemcilerde bunun ispatı.... ...gözleri doymaz ,rahatlık battı ,tencere tava ile azdılar..burada deprem olmayacakda nerde olacak!!!...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…