Başörtülü kadınlara taciz tepkisi

Taksim Gezi Parkı eylemcilerinden bir grup kadın, çeşitli semtlerde yaşanan başörtülü bazı kadınlara saldırıya tepki için Dolmabahçe'den Gezi Parkı'na yürüdü.

Başörtülü kadınlara taciz tepkisi
Başörtülü kadınlara taciz tepkisi
GİRİŞ 08.06.2013 11:14 GÜNCELLEME 08.06.2013 11:14
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Eylemciler, kadınlara yönelik taciz ve şiddet istemediklerini belirttiler.

İstanbul'da bazı semtlerde başörtülü kadınlara yönelik saldırı, Gezi Parkı eylemini gerçekleştiren kadınların tepkisini çekti. Dolmabahçe'de toplanan 50 kadın "Örtülü- örtüsüz kadına tacize hayır" demek için protesto yürüyüşü yaptı. Grup üyeleri yürüyüş öncesi vatandaşlara "Biz Müslüman kadınlar, Gezi direnişi başladığından beri, direnişin içinde yer alanlar olarak İstanbul'un çeşitli semtlerinde başörtülü kadınların birtakım saldırılara maruz kaldığını biliyoruz. Gezi Parkı'nda hiçbir taciz vakası duyulmamışken, başka semtlerde gerçekleştirilen bu saldırılar bizi endişelendiriyor" yazılı çağrı metni dağıttı.

Kadınlar daha sonra "Taksim bizim, Çarşı bizim, Cadde bizim" yazılı pankart taşıyan kadınlar, slogan atarak Taksim Gezi Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu grup, parka ulaştığında büyük alkışlarla karşılandı.

Gezi Parkı'nın içinde yürüyerek konuşma platformuna gelen kadınlar adına yapılan açıklamada "Bizler Taksim direnişinde yer alan, yer almaya da devam edecek olan Müslüman kadınlarız. Kadınlara yönelik taciz ve şiddet istemiyoruz. İnanç ve giyimleri nedeniyle kadınlara yönelik sloganlar istemiyoruz. Küfürlü propaganda ve duvar yazıları istemiyoruz. Polis şiddeti istemiyoruz. Müslüman kadınlar olarak Gezi Parkı'ndayız. Taksim hepimizin, cadde hepimizin, Gezi hepimizin" denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    ABOOOOOO. Bu kadar kişinin hepsine birden mi taciz etmişler. kısırlaştırmalı,hadım etmeli bu tacizcileri. ortalık çoook kötü vesselam.
    Cevapla
  • hasan kayhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Nafile Bu Cabaniz.. Bosuna nefes tüketiyorsunuz. Sizin korkunuz taksimdeki ahlaksizlar yigininin halk tarafindan linc edilmesin, kötü görülmesin. Disardan görülüyor ki ipini koparan oraya kosmus.
    Cevapla
  • metin yaman 10 yıl önce Şikayet Et
    Ölü yerinde herkes kendi ölüsüne ağlarmış. Gezi Parkına gidenlerin kahir ekseriyeti o ağaçların çok mubarek ağaçlar olduğunu veya onları kesmenin Atatürkün ilke ve Inkilaplarına aykırı olduğu için gösteri yapmıyorlar. Bir şekilde polisten nefret edilecek bir pozisyonlar karşı karşıya gelenler var., para karşılığı bu işe katılanlar var. Ülkeye yeminli düşmanlar var. Ülkeyi Suriyeye çevirmek isteyen hainler var. Başörtülü kızlar da var, alternatif Cuma Namazını kılanlar da.....Atasözümüze göre; taziyede her kes ölüsüne ağlarmış....
    Cevapla
  • Faruk Emre 10 yıl önce Şikayet Et
    Siz Kemalistleri Protesto Edin. İlk başörtülü kadın tacizini bu ülkede Kemalistler başlatmıştır. Milletin kandırılmış masum çocuklarını değil, siz CHP'yi ve Kemalistleri protesto edin!
    Cevapla
  • yolcu46 10 yıl önce Şikayet Et
    taciz edenler. Taciz edenler zaten eyleme destek verenler.. bunu göremiyor musunuz.. adamlar sana karşı zaten.. kendini neden kullandırtıyorsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı