Gezi Parkı'na 'Salsa'lı destek

Taksim Gezi Parkı'nda yaşananlar Antalya'da toplu şekilde Salsa dansı edilerek protesto edildi.

Gezi Parkı'na 'Salsa'lı destek
Gezi Parkı'na 'Salsa'lı destek
GİRİŞ 09.06.2013 21:56 GÜNCELLEME 09.06.2013 22:02

Antalya'da Taksim Gezi Parkı eylemine destek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki eylemlerde dokuzuncu güne gelindi. Binlerce Antalyalının her akşam bir araya geldiği meydanda farklı gruplardan oluşan eylemciler gün boyu da değişik etkinlikler gerçekleştiriyor. Çadır sayısı 60'a yükselirken, alandaki hükümet aleyhine yazıların yazıldığı afişlerde dikkat çekiyor. Atatürk Anıtı'na çıkan iki çocuk ise kalabalığa aldırmadan uyudukları görüldü.

Meydandaki direniş alanını bugün ABD'den dönen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ziyaret etti. Çadırlardaki öğrencileri ziyaret eden Başkan Akaydın, serbest kürsü alanında bir süre öğrencilerle sohbet etti.

Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Akaydın, kızının sağlık sorunları nedeniyle ABD'de olduğunu hatırlatarak, gelir gelmez alanı ziyaret ettiğini söyledi.

Karşısında değişik bir ortam bulduğunu ifade eden Akaydın, " Özellikle yeni yetişen gençler adına mutu verici bir yanı var. Burada hiçbir siyasi örgütlenme yok, siyasi yol gösterici yok. Tamamen insanlık, demokrasi değerleri, çevre değerleri üzerinde kilitlenmiş hangi gruptan olursa olsun hepsi burada. Ben bunu saygı ile karşılıyorum. Bütün siyasetçilerin de saygı ile karşılamasına inanıyorum. Bu aslında zannediyorum şuanda bütün dünyaya yayılan çok özel bir devrimin işareti. Bizim kuşak 1968 kuşağı. O zaman farklı bir devrim tipi vardı. Bu şimdi dijital devrim. Ve de hiç şiddete kaçmayan bir devrim. Zaten aralarında şiddete yönlendiren provakatörler çıkarsa buradaki gençlerin buna müsade edeceğine inanmıyorum" diye konuştu.

'SİYASETÇİLER ÖRNEK ALMALI'

Çadırların bulunduğu alanda alkol kullanılmamsını da değerlendiren Başkan Akaydın, " Alkol alınmasını çok keyifle karşılıyorum. Alkol sağlığa zararlıdır. Hiç kimse teşvik etmemelidir. Bu çocuklarda özel hayatlarında alkol alabilirler, kimsenin ona müdahale etmeye hakkı yoktur. Burada özelikle alkol almaları şehitler için Taksim'de Cuma Namazı kılmaları çok güzel bir toplumsal kaynaşmanın işareti. Ben bu gençlerin benim kuşağımdaki bütün siyasetçilere örnek olacağına inanıyorum. Siyasetçilerin ders alması gerekir" dedi.

"ÇOCUKLARA EZİYET EDİLMESİNİ ALKIŞLAYAMAYIZ"

'Antalya Büyükşehir Belediyesi polisin TOMA'larına su vermedi' iddialarına Başkan Akaydın, " Olayların olduğu gün yurt dışındaydım. İtfaiye Daire Başkanı ile konuştum. Orada zannediyorum bir takım yanlış anlaşılmalar var. Neticede bütün dünya basınında da yer alıyor. Masumane eylem yapan çocuklarımıza eziyet edilmesini alkışlayamayız. Gerek su, gerek gaz sıkılmasını. O kadar söyleyeyim" açıklamasını yaptı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'E ELEŞTİRİ

Başbakan'ın Taksim Gezi Parkı olaylarına karşı duruşunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna Başkan Alaydın, "Sayın Başbakan bugüne kadar hiç akıllanmadı. Bundan sonrada hiç akıllanacak gibi gözükmüyor. Ben Sayın Başbakan'ın ruh sağlığı konusunda bir hekim olarak çok endişeliyim. Zannediyorum hiçbir şekilde ders alacak gibi gözükmüyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çok güzel bir ifadesi var, " Demokrasi sadece sandıkta oy verenlerin bir kenara çekilip beklediği rejim değil'. Demokraside herkes oyunu verdikten sonara eylemini yapar, tepkisini koyar. Eğer bir Başbakan gerçekten domokratsa sevecen bakmalı, saygı göstermeli diye düşünüyorum. Türkiye'yi iki kutba bölmek gibi bir yanlışın içinde. Burada görülen kitlede kutuplaşma yok. Çok farklı görüşlerden insanlar var. Ama kutuplaşma ötekileştirme yok. İnsana saygı var. Sayın Başbakan da bu tür erdemlerden hiç nasibi almamış" açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ DANSLI PROTESTO

Çadır ziyaretinin ardından fiskiye havuzunun önüne gelen Başkan Akaydın, Latin dansları yapan grubun danslarını izledi. Başkan Akaydın, bir dansçının daveti üzerine salsa dansı yaptı.
Taksim Gezi Parkı ve sanata yapılan saldırıları üzerlerinde ' Direnişe Devam' tişörtleri giyip, dans ederek protesto eden grup renkli görüntüler oluşturdu. Yaklaşık 30 çift alanda dans şovu yaptı. Salsa dansı yapan grubu vatandaşlarda ilgiyle izledi. Dansçı gruba alanda bulunan diğer eylemci gruplarda katıldı.
Dans grubunun sözcüsü Mücahit Dalkıran, direnişe farklı bir şekilde destek olmak istediklerini belirtti.

Oldukça medeni bir şekilde tepkilerini ortaya koyduklarını ifade eden Dalkıran, " Hükümetin sanata karşı tavırları belli. Bugün için özel olarak organize olduk. Diğer illerdeki dansçı arkadaşlarımızda bizim gibi protesto yapacak. İlk defa Antalya'da danslı tepkimizi ortaya koyduk. Şiddet ve aşırı güç yerine oldukça medeni şekilde tepkimizi gösterebiliriz. Dans etmek, sanat yapmak oldukça güzel bir tepki, herkesi buna davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Danslı tepki gösterenlerden Sevgi Yancar, " Yaşananlara bizde tepkimizi dansla gösteriyoruz. Aramızda 10 yılık, 20 yıldır dans yapanlar var. Amatörlerde var. Bugün herkes destek verdi. Sesimizi bizde sanatımızla duyuruyoruz" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan 'Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri'nden oluşan yaklaşık 700 kişilik grupta Kapalı Yol'dan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyerek, yaşananlara tepki gösterdi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu