Taksim'de provokatörler iş başında

Taksim olaylarında Gezi Parkı eylemcilerinden provokatörlere tepki geldi. Ellerinde örgüt flamaları bulunan eylemcilerin arkasından polise taş ve molotof kokteyli yağıyor.

GİRİŞ 11.06.2013 09:08 GÜNCELLEME 11.06.2013 09:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul polisi, bu sabah Taksim Meydanı'na geldi. Polis, geliş amacının Taksim Atatürk Anıtı ile AKM'de asılı olan yasadışı pankartları temizlemek olduğunu açıkladı.

Polis yaptığı açıklamayla, göstericilerden kendilerine temizlik konusunda yardımcı olmalarını istedi.

Çok az sayıda provokatör ise polisle çatışmaya girdi. Provokatörlerin, polise molotof, havai fişek, taş ve misket attığı görüldü.

Gezi Parkı eylemcileri ise, provokatörlere tepki gösterdi ve Gezi Parkı'nın içerisine girmesine engel oldu.

Atılan taşlardan biri, bir çevik kuvvet polisinin koluna isabet etti. Bir molotof bombası da polislerin arasına düştü. Polisler yanmaktan son anda kurtuldu.

KİM BU PROVOKATÖRLER?

Taksim Meydanı'na sabahın erken saatlerinde yapılan polis müdahalesi sırasında aniden ortaya çıkan bazı kişiler dikkat çekti.

Polise Molotof kokteyli ve havai fişek atan saldırganlar sosyal medyada da gündemin ilk sırasına oturdu.

Twitter'da yapılan yorumlarda molotofçuların polis müdahalesi ile aynı anda ortaya çıktığı ve organize bir şekilde polise saldırıda bulunduğu yazıldı.




GEZİ PARKI'NA MÜDAHELE OLMAYACAK

Polis ekipleri, Gezi Parkı'na müdahalede bulunulmayacağını açıkladı.

Talimhane tarafından polise çok sayıda molotof kokteyli atılıyor!



PROVOKATÖRLERİN AMACI BAŞKA

Eylemciler, yer yer gaz maskelerini takıp bir direniş başlattıkları ve polise molotof kokteyli saldırılarını sürdürüyor. Eylemler direnişe dönüştürülmeye çalışılıyor. Meydana ambulanslar girmeye başladı. Polise yönelik gaz bombaları atılıyor. Direniş, Tarlabaşı'ndan Taksim Meydanı'na kaydırılmaya çalışılıyor. TOMA'lar su sıkarak engellemeye çalışıyor.

POLİSE BÖYLE SALDIRDILAR

Taksim Meydanı'na giren polise göstericiler taş, havai fişek ve şişeler atarak saldırdı.

Gümüşsuyu Caddesi'nde toplanan çok sayıda çevik kuvvet ekibi, yasadışı pankartları ve barikatları kaldırmak amacıyla saat 07:30'da Taksim Meydanı'na girdi. Müdahale olmayacağının duyurulmasına rağmen göstericiler polise taş, havai fişek ve şişelerle saldırdı. 

YORUMLAR 10
  • ahmet enes 10 yıl önce Şikayet Et
    GEZİ PARKINI SAVUNANLAR. Bu resimleri gördünüz. Bunları içine sindiriyorsanız size demokrasi haram. Başbakan sizi taksimde sallandırsa arkasndayız . Karşısına isterse tüm dünya dursun yine arkasındayız. İnsan Hakkı dediniz durdu bu millet.Hayvan hakkı da bir yere kadar.
    Cevapla
  • Hasan 10 yıl önce Şikayet Et
    Yaziklar olsun gercekten!. Soylenecek soz kalmadi, sozun bittigi yer! yakanlarin yikanlarin, Allah belasini versin.
    Cevapla
  • ŞAHİN ÖLÇEN 10 yıl önce Şikayet Et
    EKMEK ELDEN, SU GÖLDEN ADAMLAR NİYE DAĞILSIN Kİ RANTLARINDAN MI OLSUNLAR!!!. devlet provakatörleri durdurmakmı istiyor? önce hortumlarını kessin, bakın 2 günde o meydanda kimse kalıyormu. siz onların 13 gündür ağaç bekçiliği için mi! orada olduğunu sanıyorsunuz. istisna hariç kaç kişi ağaç için orda!! sanatçılarmı! hayır reklam ve bazı medya patronlarına hoş görünmek için, marjinal guruplarmı, hayır karanlık odalardan öyle emir geldiği için, bazı öğrenci guruplarımı hayır!! chp'li milletvekili ve bazı iş adamlarının, orada bulunsunlar diye, çoğunu satın aldığı için. örnekleri çoğaltabiliriz, çok söylenecek kişi ve kuruluş var bunları bilmek için kahin olmayada gerek yok.
    Cevapla
  • Ayberk Ankebut 10 yıl önce Şikayet Et
    kanunlar yumuşak.. hükümet yavaş... olan polise oluyor, gece gündüz demeden istirahat etmeden, mesai almadan çalışıp duruyorlar, yaralanıyorlar.. hainler yakıp yıkıyor cezası yok.. polis ne yapsın.. aynı hareketleri amerikada, ingilterede yap bakalım polis ne yapıyor görürler.. bizde demokrasi diye başıbozukluk var. olan polise ve devlet malına, vatandaşın vergilerine oluyor yazık.. doğru düzgün cezalar gelmeli.. yukardakilerin altı kuru, yağmalanan araçlar onların değil, Molotof kokteylleri onların kafalarına gelmiyor tabi.
    Cevapla
  • ali özdemir 10 yıl önce Şikayet Et
    Çevreci Gezi Parkçılar AĞAÇ DİKİN . Çevreci Gezi Parkçılar AĞAÇ Dikin de görelim çevreciliğinizi polise molotof atmak için epey eğitim almışsınız belli bütün bu yapılanların hesabı sorulur. Sizin gibileri ne tarih unutur nede bizler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?