Provokatörler iş başındayken vatandaştan tepki

Ankara'da yapılan gösterilerde olayları provoke eden ve polise sapanla saldıranlar emniyet kameraları tarafından görüntülenirken, İstanbul Taksim'de ise bir kadın göstericilere tepki gösterdi ve "Bu temiz ülkeyi bir daha nasıl bulacaksınız?" diye sordu.

GİRİŞ 11.06.2013 16:44 GÜNCELLEME 11.06.2013 18:02
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Taksim'de eylem yapan göstericilere bir vatandaş tepki gösterdi. Göstercilere bağıran kadın, "Hangi yüzle dış ülkelerin yüzüne bakılacak? Yak yık, yak yık sürekli savaş, nereye kadar?" dedi.

Sabah saatlerinden itibaren Taksim'de devam eden olaylar vatandaşı da canından bezdirdi. Taksim Meydanı'na çıkan bir kadın, göstericilere, "Yakıp yıkıldığı zaman bu tertemiz ülkeyi kim bulabilecek? Hangi yüzle dış ülkelerin yüzüne bakılacak? O kadar ülkelerle vizeler kaldırıldı. Yak yık, yak yık sürekli savaş. Ne yaptılar başka?" diyerek tepki gösterdi.

Konuşmasına devam etmek isteyen kadına, göstericilerden birisi konuşarak müdahale etmek isteyince, "Dur bir dakika, dinlemeyi de bil" dedi. Kısa sürede kadının yanına toplanan göstericilerin dikkatlice sinirlenen kadını dinlediği görüldü.

Kızılay'da Gezi Parkı protestoları öncesi ve sonrasında yaşanan olaylar, Mobese kameraları tarafından görüntülendi. Olaylarda, bazı kişilerin, bir kadının oğlu yaşadığı halde, basın mensuplarına, 'bu kadının oğlu öldü' dediği tespit edildi.

Polis kameralarına, ayrıca, yanan araçları yağmalayan gruplar da yansıdı. Başka bir görüntüde ise ağaçların arkasına gizlenen göstericilerin polise sapanla saldırdığı görüldü.

Yaşanan protestoları görüntülemek için olay yerinde bulunan Habertürk Ankara Muhabiri Bedirhan Özyiğit'in yaralanma anı ve yaralayan kişi de kameraya yansıdı. Polisin müdahalesiyle alana yürüyen Özyiğit, bir kişinin attığı taşın başına isabet etmesi sonucu yaralanıyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 10
  • selimfirat 10 yıl önce Şikayet Et
    Al işte kadın dilinin döndiği kadar bişeyler anlatacak . ordan bir çapulcu "kaç para aldın" diyor. işte bu eylemlem yapanların çoğu böyle geziciler de dahil. kendi gibi düşünmeyenlere "koyun, kömüre makarnaya satılan, aklını peynirle yiyen, ücretliler" gibi hakareler içeren kelimeler kullanıyorlar. Çapulcu maşaları sizi.
    Cevapla
  • tankoy oytun 10 yıl önce Şikayet Et
    eylemciler fikir tartışmasına gelemiyor.. bir iki cevap ta vderse apışıp kalıyorlar.taksimi fikir tartışması arenasına evirin de kafaları dönsün.
    Cevapla
  • ce ÇE 10 yıl önce Şikayet Et
    kaç para aldın diyenler. Eskişehire gelsinler o cadırlarda yatırmak için millete dağıtılan parayı sorsun, bazı belediyelerin arabasıyla ordakilere kuzu gibi nasıl baktığını sorsun. Bana da verseler günlük 50 100 lira karnımı da doyursalar akşama kadar yatarım orda işim ne :)
    Cevapla
  • Zolder esmanS 10 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun Teyzeye. Helal Olsun Harbi Mangal Gibi Yürekli Yakışır... da Burada Bazı Dengesiz Haddini Bilmeyen Kişiler Hemen Teyzeye Kaç Para Aldın Zihniyeti İle Haksız Yere Zulüm Yapmaktadır. Ulen Be Dengesiz Bunu Diyceğine Teyzen Teyzem Ne Diyor Ne Demeye çalışıyor Diye Bir Kulak Versene Doğru Olanı Söyliyor Kaç Para Aldın Diyen Aynı Cehape Veya Mehape Zihniyetidir Kesin Teyzem Gerçekten Doğruları Söylemiş ..
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu kaotik tiplerin yaptığını Alman hipileri 25-30 sene önce yapıyorlardı.... meydanları, eski binaları, üniveristeleri vs. işgal ediyorlardı, günlerce-haftalarca hatta bazen aylarca işgal edip ortalığı mezbeleğe/çöplüğe çeviriyorlardı, taki... halka bıkkınlık gelip, sivillerin onlara saldırıp, halkla karşı karşıya gelmelerinden sonra. Ve öyle bir an geldiki polis halkın bu öfkesine karşı bu kaotikleri korumak zorunda kaldı ve sonra çaresizlik içinde bu eylemleri bitirip evlerine gittiler. O gündür, bu gündür böyle protestolar görülmedi. İşte Türkiye'nin kaotikleride bu halkı galeyana getirecekler ve çıldırtacaklar, ondan sonra Allah yardımcıları olsun, artık polisi mumla arayacaklar o günler: gelsinde bizi kurtarsın, diye.Az kaldı, milleti çıldırtmak üzereler. Bu teyze kesinlikle ilk kıvılcımı yaktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı