Odatv davası için esas mütaalası istendi

Dava dosyasının, esas hakkında mütalaasını hazırlaması için İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan'a gönderilmesine karar verildi.

Odatv davası için esas mütaalası istendi
Odatv davası için esas mütaalası istendi
GİRİŞ 13.06.2013 19:02 GÜNCELLEME 13.06.2013 20:55

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında açılan davada, dosyanın mütalaasını hazırlaması için İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan'a gönderilmesine karar verildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasına devam eden tutuklu sanık Yalçın Küçük, mahkemenin 1,5 yıldır adil bir yargılamada bulunmadığını ve hiç kimseye soru sorulmadığını öne sürerek, "Lütfen bana ceza verin ama beni küçümsemeyin. 50 yıldır bu ülkede yeni bir tartışma konusu açıldıysa benim sayemdedir. Bu duruşmalarda bizi eski rejim yanlısı olarak görüyorlar. Bir insan eski rejimi savunuyorsa bu suçtur, o yüzden biz suçlu değiliz, suçuz" dedi.

"AKM'nin yıkılması fikri bana ait"

Yalçın Küçük, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelere değindiği savunmasında, Taksim'in tamamen tepe olması, altından trafiğin akması ve Atatürk Kültür Merkezi'nin, Atatürk'e layık olmayan kötü bir bina olduğu için, yıkılması gerektiği fikirlerinin kendisine ait olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu fikirleri kendisinden aldığını iddia etti.

Duruşmada söz alan sanık Barış Pehlivan da Yalçın Küçük'ün kendisinin haber kaynağı olduğunu, farklı yıllarda yaptıkları 4 konuşmanın davada delil olarak kabul edildiğini, bunların da röportaj niteliğinde olduğunu söyledi.

Pehlivan, "Yalçın Küçük benim yüzümden içeride ise çok büyük üzüntü duyarım" dedi.

Söz alan tutuksuz sanıklardan Nedim Şener ise Hrant Dink cinayeti ile ilgili soruşturmadan dolayı polisin kendisini hedef aldığını ileri sürerek, "Zekeriya Öz beni daha önce dinledi ve suç isnatı bulamadı ama Odatv davasından içeri girince bunu tekrar sordu, bu büyük bir günahtır, insanlık suçudur" ifadesini kullandı.

Sanıkların ardından söz alan tutuklu sanıkların avukatları da müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti.

Mahkemenin ara kararı

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dava dosyasının, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan'a gönderilmesine hükmetti.

Tutuklu sanıklar Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük'ün bu hallerinin devamına karar veren heyet, duruşmayı 11 Eylül'e erteledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek