Dolmabahçe'de "Gezi" buluşması

Vali Mutlu, kendisiyle görüşmek isteyenlerle bir araya geldi

GİRİŞ 14.06.2013 01:39 GÜNCELLEME 14.06.2013 02:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı'nda bekleyen eylemcilerle Dolmabahçe'de buluştu.

Sosyal medya üzerinden haberleştiği eylemcilere görüşme talebinde bulunan Mutlu, olumlu yanıt aldı. Bunun üzerine eylemcileri Dolmabahçe Sarayı'na davet eden Mutlu ile gençler arasında görüşmeler başladı.

Dolmabahçe'de kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklama yapan Mutlu, ilk defa eylemcilerle yüz yüze görüşeceği için mutlu olduğunu ifade etti. Toplantıda karşılıklı taleplerin ele alınacağını ifade eden Vali Mutlu, "Bugün Gezi Parkı'ndaki gençlere, mevcut durumu değerlendirmek ve kendi istedikleri hususları da burada görüşmek üzere bir çağrıda bulundum sosyal medya üzerinden. Ve gerek vermiş olduğum telefonum üzerinden, gerekse Twitter hesabım üzerinden gelmeyi arzu eden gençlerle bu akşam bir toplantı yapacağız. Bunu gençlik arzu ettiği miktarda devam ettireceğiz. Gerekirse sabaha kadar da devam ederiz. Dolayısıyla iyi bir toplantı olacağını düşünüyorum" dedi.

Gençlerle yüz yüze gelmekten büyük keyif duyduğunu kaydeden Mutlu, "Özellikle Gezi Parkı'nda çevresel faktörlere duyarlı olduklarını ifade eden grupla böyle bir toplantı yapmanın hepimizin yararına olacağı kanaatindeyim. Daha önce vermiş olduğum mesajlarda kendileriyle görüşme arzumu hatta mümkünse Gezi Parkı'nda da olan arzumu paylaşmıştım. Ama önemli olan ilk defa yüz yüze görüşmekti. Bugüne kadar farklı iletişim alanlarında görüşüyorduk. Ama şimdi böyle bir görüşmeyi yapmanın büyük keyfi var. Ümit ediyorum bu sohbet Gezi Parkı'ndaki her yaştaki gençlere de bir mesaj olur. Bizim ne beklediğimiz, ne yaptığımız ve onların ne istediği konusunu tekrar bütün yönleriyle değerlendireceğiz. Bu güzel bir sohbet olacak" diye konuştu.

Bir gencin araya girerek 'Gezi Parkı'na müdahale olacak mı?' şeklindeki sorusuna Vali Mutlu, "Gezi Parkı'na müdahale olmaması yönünde hassas davranıyoruz. Sizin de arzunuz o, bizim de bütün gayretimiz bu. Hepimizin arzusu Gezi Parkı'ndaki gençlere müdahale olmaksızın bu işleri bitirmek" şeklinde konuştu.

Vali Mutlu ile görüşmek üzere Dolmabahçe'ye gelen Atalay Altınordu isimli genç ise, "Herkesin farklı farklı talepleri var. İnsanlar çok farklı nedenlerle burada. Kiminin ağaç talebi, kiminin hükümetin açıklamalarına tepkisi var. Benim birçok talebim var ama polis şiddeti ilk tepkim olacak. Bütün taleplerimizin karşılığını alamayız ama bu ülkede şikayet edecek birçok şey var" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 5
  • mehmet eren 10 yıl önce Şikayet Et
    çapulcu hafif geldi.. Yüzlerine tükürsen yarrabbbi şükür yağmur yağdı derler..
    Cevapla
  • NEDİM KURNAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    her ile lazım. bir vali sayın mutlu.ileride daha üst görevlerde görmek isterim şahsen.
    Cevapla
  • samet göl 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın valim!. bunlar laftan sözden anlamaz, bunların amacı konuşmak değil. sizin gibi bir insana bunu nasıl yapıyorlar? yüz verdikçe astarını istiyorlar. nedir bunlar? sizi bunlar yerler, sonra bir de dişlerinin kirasını isterler. hiç muhatap almayın derim.
    Cevapla
  • anadolu adamı 10 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN VALİM AĞZINIZLA KUŞ TUTSANIZ YARANAMAZSINIZ . ben devlete boynu kıldan ince devlete karşı her görevi eksiksiz olarak yerine getiren bir vatandaşın gidip valiyle görüşebileceğine, kabul edileceğine hatta valinin katına bile çıkabileceğine inanmıyorum valimiz maalesef pskolojik savaşı kaybetmişitir sürekli suçlanarak baskı altına alınmış kendisini suçlu hissetmesi başarılmıştır valimiz bu şekilde davranmaya devam ederse emin olun daha çok daha büyük baskı ile üzerine fütursuzca gelinecek ve hakarete maruz kalacaktır Allah kolaylık versin ne diyelim
    Cevapla
  • polonyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    sabirli adammis vesselam. Karsisinda koskoca vali hadi onuda gectim babasi yasinda birisi var, ama gel gor ki daha nasil konusulacagini bilmiyor.Bu adam ile ne konusacaksin ki? Ne anlatacaksin? Ama yine de helal olsun Valiye ki dayanabilmis.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...