Bingöl'de vatandaşlar sokağa döküldü

Bingöl'de 2 yıl önce 16 yaşındaki E.A. adlı kıza tecavüz ettikleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan 4 uzman çavuşun bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu serbest kalması, kentte tepkilere yol açtı.

Bingöl'de vatandaşlar sokağa döküldü
Bingöl'de vatandaşlar sokağa döküldü
GİRİŞ 20.06.2013 08:35 GÜNCELLEME 20.06.2013 08:56
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Solhan İlçesi'nde 16 yaşındaki E.A., geçen ay Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, 2 yıl önce uzman çavuş Y.A. tarafından kaçırılarak cinsel istismara uğradığını, daha sonraki tarihlerde defalarca uzman çavuş Y.A. ve arkadaşları İ.Y., M.T., M.K. ve soyadını bilmediği H. adlı diğer uzman çavuşların cinsel istismar ve tecavüzüne uğradığını belirterek, söz konusu kişilerden şikayetçi oldu.

Başvurudan sonra açılan soruşturma kapsamında tutuklanan uzman çavuşlar Y.A., İ.Y., M.T. ve M.K.'nın bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması, Bingöl'de tepkilere yolaçtı. Haberi duyanlar, twitter ve facebook üzerinden birleşerek Bingöl Adliyesi önünde toplandı. Burada toplanan yaklaşık bin kişi adına konuşan İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmetcan İnce, kararın vahim olduğunu belirterek, "Bu gün adliyenin önünde toplanmamızın nedeni, çok vahim bir durumla karşı karşıya olduğumuz ve dünyada hiçbir vicdanın, hiçbir felsefenin, hiçbir dinin kabul edemeyeceği, hoş göremeyeceği bir vaka. Çocuk denilebilecek çağda, yaşta olan bir insana yapılan bu zulmü, bu durumu, yani hangi mahkeme bunu yargılar da böyle faillerini serbest bırakır. Bu nasıl bir adalettir? Böyle bir adalet olmaz. Yani böyle bir çifte standart olmaz. Böyle suçun cezasız kalması düşünülmemeli" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık grup, slogan atarak valilik binasına kadar yürüdü. Valilik binasının bulunduğu Dörtyol Mevki'ine gelen kalabalık grup, olaysız dağıldı.

BELEDİYE BAŞKANI: LANETLİYORUM

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, küçük bir kız çocuğuna karşı böyle bir eylemin gerçekleştirilmesi ihtimalinin, insanlıktan ve ahlaktan nasibini alamamanın en açık ve en acı örneği olduğunu dile getirdi.

Atalay, "Bizi biz yapan; inancımızdan beslenen ahlakımızın, örfümüzün ve namus gibi en önemli değerlerimizin korunması ve muhafaza edilmesi, toplumu ayakta tutan en önemli etkenlerdir. Cinsel istismar gibi ahlaksızlığın en uç örneği sayılabilecek olan bu tür hadiseler, bizi derinden etkilemektedir. Bu hadiseler büyük birer faciadır, toplumun ar damarına vurulan büyük darbelerdir. Ahlak ve insanlık dışı bu tür eylemleri lanetliyor ve sanıklar hakkında devam etmekte olan yargı sürecinin, kamuoyunun vicdanını rahatlatacak şekilde sonuçlanmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

KAYNAK: DHA-HABER7
YORUMLAR 15
  • Ahmet Akar 10 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Acı olan da o.. Mahkemeler suçluyu suçu koruyor. Yapan yaptığıyla kalıyor. Şahsa karşı işlenen suçlarda kararı kısas olarak mağdur taraf vermeli, mahkemeler de yerine getirmeli. Affedilekse de mağdurlar affetmeli. Bu tecavüz olayının bir hakimin kızının başına gelmesini isterdim. Belki kanun yapıcıları daha kolay uyarırdı.
    Cevapla
  • süleyman deniz 10 yıl önce Şikayet Et
    sınıf ayrımı yok herkes haddini bilmeli insana saygı. hiç bir insan böyle bir tecavüz olayını kabullenemez. ortada bir suç varsa ki bu büyük bir suç cezası derhal verilmeli insanın ırkı cinsiyeti mezhepi olmaz insan insandır. böyle olaylar inşallah hiç yaşanmaz
    Cevapla
  • c_i_s_t_o 10 yıl önce Şikayet Et
    ne ilk nede son olacak. bir karakolun tümü mardinde anne kıza tecavuz etti. ve adli rapor ıspatına rağmen ceza almadılar. ama üzülsemde biliyorumki cennet ve cehennem var. miskaletin xeyren yera we miskalen zerretin şerren yera.
    Cevapla
  • egemen doğan 10 yıl önce Şikayet Et
    böyle olmamalı. cezalar ağırlaştırılmalı...acilen
    Cevapla
  • yasar ozan 10 yıl önce Şikayet Et
    DÜZEN ! ! !. Her toplum icinde,toplum düzenini bozan insanlar vardir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı