Turgut Özal'ın kafası kopmuş

Prof. Dr. Sevil Atasoy, Turgut Özal'ın mezarının açılması sırasında mezarı açan ekibin o gün neler yaşadıklarını anlattı.

Turgut Özal'ın kafası kopmuş
Turgut Özal'ın kafası kopmuş
GİRİŞ 21.06.2013 12:28 GÜNCELLEME 21.06.2013 16:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Toksikoloji uzmanı eski İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, feth-i kabir sırasında yaşanan ilginç bir olayı paylaştı. Atasoy'un rapora dayanarak anlattığı olay, Turgut Özal'ın kafasının, mezardaki suyun ölçümleri sırasında bedeninden ayrılmış olabileceğini akla getiriyor.

Prof. Dr. Sevil Atasoy, kitabında feth-i kabir ekibinin o gün yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Günlerden 2 Ekim 2012'ydi, saat tam 12.30. İşte tam o an, zaman durdu. O gün, o an, orada olanlar çukurun yanında durup aşağıya doğru eğildiler. O güne değin orada bulunanlar, böyle bir şey ne görmüş, ne duymuştu. Çünkü karanlığın içi neredeyse tamamen suyla doluydu. 'Ölçelim' dediler. Su biraz hareketlendi. 'Derinlik, bir metre elli santim'. Sudan örnek aldılar. 'Kameralardan ikisini kapatın, mola veriyoruz'. Çalışmaları durdurdular. Birkaç nöbetçi bırakıp dağıldılar. 20 dakika sonra ezan okundu. Görev yerinden ayrılamayanlar, bulundukları yerde dua etti".

'SUYUN CENAZEYİ NASIL ETKİLEDİĞİNİ ALLAH'TAN BAŞKA KİMSE BİLEMEZ'

Atasoy, kabrin içindeki suyun cenazeyi nasıl etkilediğini Allah'tan başka kimsenin bilemeyeceğini de belirtiyor. Sevil Atasoy, şu ifadeleri kullanıyor: "Doğrusu hiçbiri, suyla karşılaşılacağını öngörememişti. Sözüm ona dinlenmek amacıyla verilen öğlen arasında hepsinin aklında, fikrinde sadece bu konu vardı. Su nereden gelmişti? Topraktan mı sızmıştı? Yağmurla mı dolmuştu? Ne zamandır oradaydı? Dillendirmeye pek cesaret edemeseler de cevabını henüz Allah'tan başka kimsenin bilemeyeceği ortak bir soruları olduğu muhakkaktı:Su cenazeyi nasıl etkiledi acaba?"

'GÖVDE SUYUN YÜZÜNE ÇIKARKEN KAFATASI BALÇIĞA GÖMÜLÜYDÜ'

Sevil Atasoy, mezardaki suyun ölçümünün ardından yaşanan olayları şöyle anlatıyor: "Önce tahtaların tamamını kaldıralım, sonra suyu boşaltırız' diye karar verdiler. Dönüp geldiklerinde, planladıkları gibi işe koyuldular ki saat: 14.00'e doğru beklenmedik başka bir durumla karşılaştılar. Suyun yüzeyinde büyük bir cisim belirmişti. Belki o anda emin olamamışlardı ama yüzen cisim, merhumun gövdesiydi. Ölümünden 19 yıl 5 ay 16 gün sonra açılan kabirden sadece kemiklerin çıkması beklenirken, gövdenin çıkmasına hayret etmemek mümkün değildi. 'Sabunlaşmış olmalı' dedi bir uzman, haklıydı. Suyu boşaltmak üzere bir pompa getirttiler, hortumun ucuna bir süzgeç bezi bağlayıp çukurun içine yavaşça salıverdiler, ağır ağır suyu boşaltmaya başladılar. Bir ara durdular. Gövdeyi dışarı aldılar, suyu boşaltmaya devam ettiler. Ta ki bir karış derinliğindeki balçığa gömülü kafatasını ve irili ufaklı kemikleri görünceye dek."

'EN ZOR AYDINLATILAN CİNAYETLER AKLA GELMEYECEK BASİTLİKTE İŞLENİR'

Atasoy, Özal'ın cinayete kurban gitmesiyle ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor: "Kusursuz cinayet yoktur. Çünkü kusursuz olduğunda, ölümün cinayet olduğu bile anlaşılmaz. Toplumumuzun önemli bir bölümü, bu satırlar kaleme alındığında, elde henüz kesin delil olmamakla birlikte, Turgut Özal'ın bir cinayete kurban gittiğine inanıyor. O kadar ki, açılan bir cinayet soruşturması ve cinayetle suçlanan biri dahi bulunmakta. Demek ki bir kusur var. Bana göre o kusur, çoktan bulundu. Üstelik o kadar da basit bir kusur ki. Zaten en zor aydınlatılan cinayetler de hiç akla gelmeyecek basitlikte işlenenlerdir."

'ÖZAL O GÜN ÇOK FAZLA ATENOLOL YUTMUŞ OLAMAZ MI?'

Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne 'atenolol' adlı tansiyon ilacının yol açtığını yazıyor. Kimya Dairesi'nin hemen her iç organda atenolol bulduğunun altını çiziyor ve bu durumun mutlaka izah edilmesi gerektiğini savunuyor.

Atasoy'un tespitinin son bölümünde şu satırlar yer alıyor: "Acaba merhum cumhurbaşkanımız o gün çok fazla atenolol yutmuş ve nabzı düşerek kardiyojenik şoka girmiş olamaz mı? Ya da bir kaşık ılık suda bir tablet atenololün kolayca çözündüğünü ancak tadının acı olduğu göz önüne alındığında acılığını örtecek bir sıvıda çözülerek ya da toz halinde katı yiyeceğe katılarak kendisine verilmiş olamaz mı?"

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 8
  • mehmet inan 4 yıl önce Şikayet Et
    mekani cennet olsun..
    Cevapla
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam öldürüldüyse şehit olmuştur, cenazesinin çürümeme sebebide budur.
    Cevapla
  • karadeniz nalbur 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin. OĞLU AHMET ÖZAL 20 senede çürümeyen naaş 2 gunde simsiyah oldu dedi...ALLAH bilir..bugunu beklıyordu..
    Cevapla
  • RAMAZAN KOÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIN KUDRETİ.... yüce rahmanın istemediği hiçbir şey olamaz. şehitleri ölü zannetmeyin zira onlar diridirler. ayetini unutmayalım. buna göre merhum turgut özalda bir şehittir...
    Cevapla
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    hangi sebebi allah ona lütfeettide naaşı çürümedi bilmiyoruz ama. bu şekilde bozulmadan kalma allahın özala olan bir ikramıdır...adil yönetici olmak isteyene de bir ibrettir bir örnektir..rabbim korumak istedikerine bir sebeb halk eder korur...hendek savaşında nasıl müşriklerin çadırları rüzgarla yerle bir olmuştu...sebebleri yaradan allahdır.rabbim bizleri de razı olduğu kullarından eylesin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar