Atatürk silüeti bu yıl da görüldü

Ardahan'ın Damal ilçesinde Ata Mahallesi Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk silueti, bu yıl da görülmeye başlandı.

Atatürk silüeti bu yıl da görüldü
Atatürk silüeti bu yıl da görüldü
GİRİŞ 22.06.2013 16:40 GÜNCELLEME 22.06.2013 16:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Karadağ sırtlarına yansımaya başlayan Atatürk'ün siluetini çocuklar ve vatandaşlar merakla izledi. Silueti izlemeye gelen Damal Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Atatürk'ün siluetinin her yıl 15 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında Ata Mahallesi'nde saat 17.55-18.10 arasında net bir şekilde görüldüğünü dile getirdi.

Çetin, Anadolu'nun birbirinden güzel hazinelere sahip olduğunu, bu hazinelerden birisinin de Atatürk silueti olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz millet olarak pek gezmiyoruz. Aslında gezmemiz lazım, zenginliklerimizi keşfetmemiz lazım. Burası da bildiğiniz gibi Kars'a bir saatlik mesafede, Kars'ta havaalanımız var. İstanbul'dan bir kişi gelmek istediği zaman bir buçuk saatte Kars'ta olur ve bir saate de buraya gelir, görüntüyü görür ve tekrar dönebilir. Bu güzel görüntüleri insanlarımızın gelip burada görmesini tavsiye ederiz. Bu günlerden itibaren her akşam 100 ila 150 kişiyi burada görürüz. Farklı yerlerden gelip bu güzel görüntüyü izliyorlar.''

"PHOTOSHOP DEĞİL"

Atatürk siluetini izlemeye gelen Doğan Gülmez isimli vatandaş ise, "Atatürk siluetinin fotoshop olduğunu iddia edenler vardı. Bugün burada gördüm ki fotoshop değil, gerçek bir doğa olayı. Atatürk siluetini Damal'da ilk defa görüyorum'' dedi.

Atatürk silüeti, ilk defa 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığına gönderildi. Kumru, 1988 yılında bu fotoğrafıyla bir gazetenin düzenlediği amatör fotoğrafçılık dalında birincilik ödülü elde etti.

Bu arada 1995'den itibaren temmuz ayı içinde Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri düzenleniyor. Bu yılki şenlik ise 14 Temmuz'da düzenlenecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    yahu kardeşim Bu süliet Atatürke benzemiyor...??.... ...dikkatle bakın? Kızılderiliye benziyor ..burnuna alnına kafasının üstüne çok dikkatli bakın ?...
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Böyle saçmalıklarla. tüm Dünya'ya maskara oluyoruz, ayıptır yav, biraz ağırbaşlı olun artık.
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    İnsaf be! İslam'ın en önemli dayanağı Hilafet'i ve Osmanlıyı unutturacak en önemli adım. Osmanlı Alfabesini yasaklatan biri için ''Allah'ın armağanı'' diyorsunuz ya sizleri yine Allah'a havale ediyorum. 57 İslam ülkesinin 56'sında Mustafa Kemal diye bir yoktu, ama ne camileri kapandı, ne ezanları (bizdeki gibi 18 yıl boyunca) sustu. Çan sesleride bizdekinden daha yüksek değil. Putlaştırma hastalığına yakalanmış insanları anladıkta normal müslümanlara böyle masallar anlatmayın. Koskoca Osmanlıdan avuç kadar Türkiye çıkaran birine kahraman demiyorumusunuz, sizlere münasip yerimle gülüyorum yani. Artık bu zatıda eleştirebilmek ve bu millete verdiği zararıda hesaba çekmek zorundayız. Bakın, Ruslar bile Lenin ile Stalin'i hesaba çekip heykellerini yıktılarda, siz kraldan daha kralcısınız. Unutmayın, sözde yendiğiniz Yunanlılar bile harflerini değiştirmedide, siz değiştirdiniz. Ama onlar AB'de siz hala havanızı alıyorsunuz.
    Cevapla
  • Hasan Bagci 10 yıl önce Şikayet Et
    geziye destek.... geziye destek icin gelmis olmasin sakin, ...
    Cevapla
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIN ARMAĞINI. Müslüman olan bir ülkeyi ,gavurun istilasından ve eğemenliğinden kurtarmış bir zata verilen bir ALLAH armağanı . kimilerinin yadırgayıp,içkici ve dinsiz dediği bu zat olmasaydı,şu anda belki camilerimizin yerini kiliseler,ezan seslerinin yerini çan sesleri almış olacaktı. NANKÖRLÜK ETMİYELİM. din ile imanın kimde olduğunu ALLAH bilir,kimin dindar ,kiminse dindar görünüp ,din maskesi altında işlerini yürüttüğünüde Allah bilir. kimin cennetlik ,kimin cehemlik olacağınada yine Allah karar verir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!