Cenaze yardımı yapan valiye şikayet şoku

Adana'da benzerine az rastlanır bir olay yaşandı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u, çocuğu ölen aileye yardım etti diye şikayet ettiler.

Cenaze yardımı yapan valiye şikayet şoku
Cenaze yardımı yapan valiye şikayet şoku
GİRİŞ 24.06.2013 15:40 GÜNCELLEME 24.06.2013 17:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un, beyin tümöründen ölen 6 yaşındaki Ali Utku Yücel'in cenaze masraflarının karşılanmasına yaptığı yardımın 'usülsüz' olduğu iddiası, Kamu Etik Kurulu tarafından incelenecek. Vali Coş,  "Bu konunun değişik şekillerde yansıtılması, etik sorunu haline getirilmeye çalışılması, normal bir insanın, aklının vicdanının kabul etmeyeceği, ahlak ölçüleriyle bağdaşmayan bir olaydır" dedi.

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki bir alışveriş merkezinin buz pistinde, babası Kemal Yücel ile kayarken düşen ve başını çarpan Ali Utku'nun tedavisine yardımcı olan ve cenazesinde aileyi yalnız bırakmayan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 'usülsüz harcama yaptığı' iddiasıyla, Kamu Etik Kurulu'na şikayet edildi. 3 ay önce gerçekleşen olayda, gazeteci Kemal Yücel, oğlu Ali Utku'yu parasızlık ve sosyal güvencesi olmadığı için tedavi ettiremeyince, gazetelerde yayınlanan haber üzerine Vali Coş, çocuğun tedavisinin yapılabilmesi için talimat verdi. Özel Acıbadem Hastanesi, Vali Coş'un devreye girmesiyle 15 bin lira tutarındaki tedavi ücretini almayarak, Ali Utku'nun ameliyatını ücretsiz gerçekleştirdi. Ancak Ali Utku, ameliyattan sonra oluşan ödem nedeniyle yaşamını yitirdi.

ŞİKAYET EDİLDİ

Sosyal güvencesi olmadığı ve maddi durumunun yetersizliği nedeniyle Adana Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan, 15 kişilik mütevelli heyetinin kararıyla, aileye cenaze yardımı yaptı. Adı açıklanmayan bir kişi de, Vali Coş'u Kamu Etik Kurulu'na, 'usulsüz harcama yaptığı' gerekçesiyle şikayet etti. Kamu Etik Kurulu'nun konuyu araştıracağını belirten Vali Coş, şöyle konuştu:

"Bu olayda insani bir durum söz konusuydu. Bu konunun değişik şekillerde yansıtılması, etik sorunu haline getirilmeye çalışılması normal bir insanın, aklının vicdanının kabul etmeyeceği, ahlak ölçüleriyle bağdaşmayan bir olaydır. Bu yaşanan üzüntü verici. Bir takım insanların, hırs, kin, nefretlerinin ne kadar ölçüsüz olduğunu, hiçbir insani ve ahlaki ölçüye riayet etmeden saldırdıklarını, menfaatlerine ters düştüğünde, nasıl davrandıklarını hep birlikte görüyoruz. Toplumun vicdanına havale ediyorum."

Valilik kaynakları, Ali Utku Yücel'in tedavi masrafları hastane yönetimi tarafından karşılandığını, Ali Utku'nun cenaze masrafları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 15 kişilik mütevelli heyeti kararıyla aileye cenaze masrafı yardımı yapılıp, mevlit okutulduğunu bildirdi. Ali Utku'nun ölümü ardından, ailesi çocuğun organlarını bağışlarken Ali Utku'nun organları 3 kişiye can vermişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    allah çocuğumuza rahmet etsin. allah ailesine sabır versin
    Cevapla
  • hüseyin şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Valim Ucuz Atlattın. Sen dua et ki CHP iktidar değil. Kesin seni idam ederdi. Bir yolunu bulur idam kanununu çıkarır bu işi bitirirdi. Ucuz atlattın. Kurban kes fakire dağıt.
    Cevapla
  • Samil Bayram 10 yıl önce Şikayet Et
    Polise pilav dağıttığı içindir.. Böyle bir şeyi bu ülkede kimlerin yapabileceğini hepimiz biliyoruz.
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 10 yıl önce Şikayet Et
    O ŞİKAYET EDENLERİN BEN VİCDANINI............. İlla ki başınızamı gelmesi lazım bişey anlamanız için?
    Cevapla
  • adem aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    egirdirli. yollar tikenli sayın valim. allah yardımcınız olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek