Reha Muhtar'dan eylemcilere tepki

Reha Muhtar: Der Spiegel Alman derin devleti ile ortaklaşa hareket edip Türkiye'ye oyun oynuyor.

Reha Muhtar'dan eylemcilere tepki
Reha Muhtar'dan eylemcilere tepki
GİRİŞ 24.06.2013 20:56 GÜNCELLEME 24.06.2013 20:56

Habertürk'te konuk olduğu Ece Üner'in Akşam Raporu programında gündeme yönelik açıklamalar yaptı.

ALMANYA TÜRKİYE GERİLİMİ

Muhtar, Almanya ile Türkiye arasında Gezi gerilimi ile başlayan ve AB müzakerelere uzanan restleşmeyle ilgili yorumlarda bulundu. Muhtar, Alman dergisi Der Spiegel'in Türkçe olarak "Boyun Eğme" kapağı ile çıkmasını eleştirdi. Reha Muhtar ayrıca Der Spiegel'in Alman derin devleti ile ortak çalışarak Türkiye'nin Kürt sorununu çözmesini istemediğini de sözlerine ekledi.

GENÇLERE DESTEK VERİYORUM AMA..

İşte Muhtar'ın canlı yayındaki o açıklamaları;

Oradaki gençlere ben de destek oluyorum. Onların savundukları şeylerle ilgili birçok konuda ben de onlar gibi düşünüyorum. Ancak şu an Gezi Parkı ile ilgili karar yargıda, çıkmaz ayın son çarşambasında karar verilecek. Karar çıkar, ondan sonra isteyen demokratik şekilde protestosunu yine yapar. Fakat burada boyun eğecek bir durum yok ki. Der Spigel bunu yaparken, Alman hükümeti ve Alman Başbakanı da AB'ye üye olamayacağımızı söylüyor. Yani demek istiyor ki, ben Türkiye'yi izole ederim, dışlarım.

O GENÇLER ALMANLAR'IN UMRUNDA MI?

Almanya bunları, Gezi eylemlerinden dolayı mı söylüyor. O çocukların acısını hissettiği için mi müzakereleri durdurmaya çalışıyor. Konu Güneydoğu'daki barıştır. Bundan yıllar önce AB'nin tezi, "Güneydoğu'dan vazgeçin, Batı bölgelerini AB'ye alalım." Tezleri buydu. Güneydoğu'dan vazgeçin diyorlardı. Aslında gizli gizli bu formülü öneriyordu. Türkiye bunu kabul etmedi. Obama'nın da desteği ile Türkiye PKK ile savaşı bitirip Kuzey Irak'ta da petroller üzerinde etkin bir konuma gelmeyi amaçladı. Almanya'nın istemediği bir plandır bu. Şimdi ise bu barış süreci olduğu için Almanya, daha projeye ters olarak Türkiye'yi AB'ye istememektedir. Şimdi bu oyunu bozmak için elinden geleni yapıyorlar, yapacaklardır da.

GEZİ İLE HAVALİMANININ NE ALAKASI VAR?

Taksim'deki Direniş Komitesi açıklama yapıyor. Allah aşkına söyler misiniz, üçüncü havalimanı ile Gezi Parkı'nın Topçu Kışlası'nın ve ağaçların ne alakası var. Şaka mı bu? Çünkü Türkiye 3. havalimanı projesini tamamladığında, Avrupa'nın merkez terminali haline gelecek. Bunu istemiyorlar.

DER SPIEGEL DERİN DEVLETE ÇALIŞIYOR

Bu konuları anlamak için uluslararası gazetecilik bilgisine sahip olmaya gerek yok ancak benim uluslar arası tecrübelerimden faydalanabilirim. Der Spiegel bu manşetleri, Alman derin devleti ile birlikte ortaklaşa atıyor. Oynanan oyunu görmemiz lazım, bizi aptal yerine koyuyorlar.

Gençlerimizin özgürlük mücadelesini destekliyorum fakat bizi aptal yerine koymalarına da müsaade edemeyiz. Kimsenin kirli ticari emellerine alet olmamalıyız

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu