THY uçağında panik anları!

Atatürk Havalimanı bir uçağın başka bir uçağın türbülansına girmesi nedeniyle hareketli anlar yaşadı.

GİRİŞ 25.06.2013 11:01 GÜNCELLEME 25.06.2013 11:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Uçağın pilotu kule görevlisine "Uçağın süratini düşürmek zorundayız" diye anons etti. Olayda herhangi bir olumsuz durum yaşanmazken türbülansa giren uçak Atatürk Havalimanı'na sorunsuz indi.

İstanbul hava sahası dün hareketleri anlara sahne oldu. İlk olayda bir Türk uçağın pilotu, Trafik ikaz Çarpışma ve Kaçınma Sistemi olan TCAS'ta trafik ikazı aldı. Önceden bir uçağın yaklaştığı ikaz veren sistem sayesinde trafik ikazı alan pilot konuyla ilgili kule görevlilerini bilgilendirdi. Pilot, kule görevlisine "Advisory(trafik ikazı) nereden olduğuna tam emin değiliz...Tam altımızda başka bir trafik var mı, yoksa yukarıdaki trafik mi?" diye sordu.

Kule de pilota "şu anda seviyesi belli olmayan VFR'lar(görerek uçuş yapan hava aracı) var bulunduğunuz bölgede. Üstünüzdeki trafik 8 bin feet alçalmakta" dedi. Bunun üzerine pilot kule görevlisine "ondan dolayı sordum muhtemelen o Hezarfende VFR uçanlar bilginiz olsun trafik ikazı aldık" şeklinde cevap verdi. TCAS sayesinde pilotlar 80 mil içinde 2 bin 700 feet altındaki ve üstündeki trafikleri ekranda görüyor.

ÖNDEKİ UÇAĞIN TÜRBÜLANSINA GİRDİ

İstanbul semalarında yaşanan ikinci olayda da başka bir Türk uçağı da öndeki uçağın türbülansına girdi. Türbülansa girilmesi nedeniyle uçağın pilotu konuyla ilgili hava trafik kontrolörünü bilgilendirdi. Pilotun, kule görevlisine "Efendim sürati düşürmek zorundayız öndeki uçağın türbülansına girdik şu an 270'e kadar düşürüyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    havaalanı istemezük. istemezsen isteme banane. ben isterim. ilk havaalanı kaldırmıyor işte.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!