Kurtlar Vadisi hayranlarını üzecek talep

Güneydoğu Akiller Heyeti'nin raporunda Kürt kimliğinin tanınması talep edilirken bazı TV dizilerinin de kaldırılması yeraldı.

Kurtlar Vadisi hayranlarını üzecek talep
Kurtlar Vadisi hayranlarını üzecek talep
GİRİŞ 28.06.2013 08:06 GÜNCELLEME 28.06.2013 08:23
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Akil İnsanlar Güneydoğu Heyeti'nin önceki gün Başbakan Erdoğan'a sunulan raporunda sürece toplumsal desteğin yüzde yüze yakın olduğu belirtilerek talepler bölümünde çocuk evlilikler için tedbir alınması, Şefkat Tepe, Kurtlar Vadisi gibi dizilerin kaldırılması, araç plakalarındaki il hanesinin kaldırılarak Batı'ya rahat seyahat gibi maddelerin yer alması dikkat çekti.

Kürtlere statü tanınsın

Star'ın haberine göre; Raporda "devlet içinde çözüm taraftarı olan Turgut Özal, Adnan Kahveci, Org. Eşref Bitlis, Tuğeneral Bahtiyar Aydın tasfiye edildi" ifadesi yer aldı. Güneydoğu'da herkesin barış sürecinden yana olduğu ve desteklediği belirtilen raporda "Kürtler ülkenin batısında yaşayan ayrılma ve bölünme tartışmalarını yadırgamaktadır. Toplantılarımızda konuşulmayan tek şey bayrak, sınır, bölünme ve benzeri konular oldu" dendi.

Raporun talepler kısmında şu ifadeler yer aldı: Anadilde eğitim hakkının anayasal güvenceye kavuşturulması, Anayasal vatandaşlık anlayışının benimsenmesi, Kürtlere statü tanınması, Kürtçede kullanılan ve yasak olan harflerin kullanımının serbest bırakılması, Koruculuğun kaldırılması; Yerleşim yerlerinin eski adlarının iadesi, Genel bir siyasi af çıkarılması, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması, Andımız metninin kaldırılması, "Ne Mutlu Türküm diyene" ve benzeri yazıların silinmesi, Şefkat Tepe, Sakarya Fırat, Kurtlar Vadisi ve Tek Türkiye benzeri TV dizilerinin yayından kaldırılması.

YORUMLAR 66
  • mustafa tat 10 yıl önce Şikayet Et
    bu akiller sadece kurtlere sormus galiba. siz once turk halkini ikna etmelisiniz.
    Cevapla
  • Hainlere_inat 10 yıl önce Şikayet Et
    Kimmiş bu akiller?. Akil dedikleri teröristbaşı apo filan mı yoksa. Bu istekler teröristlerinkiyle birebir uyumlu. Haa bu arada monte cristo efendi unutmadan Bu ülke kurulmadan önce de kurulduktan sonra da isyan çıkaran vatan hainleri ne hikmetse hep o doğudan çıkmıştır. bir araştır bakalım kanaatin ne olacak...
    Cevapla
  • Necip Riza Gurlek 10 yıl önce Şikayet Et
    Akil İnsanlar tarafsız olmalı. Sanıyorum akil insanlar güneydoğu heyeti BTP liler ile görüşmüş ve onların etkisi altında kalmış. Şunun çok iyi bilinmesi lazım,BTP kürt halkının temsilcisi değildir, BTP PKK nın temsilcisidir. PKK nın yöneticileri onları yönlendirir. Türkiye de 20 milyonun üzerinde kürt kökenli insan vardır, bu insanların temsilcisi BTP olsaydı bugün BTP ya iktidar, ya da ana muhalefet partisi konumunda olurdu. Ama BTP nin oyları % 6 larda, seçimlerde baskı ve tehditler ortadan kaldırılırsa bu oran % 3 ü geçmez . Polisimize tokat atan,başbakanımıza hakaret eden, teröristi kucaklayan bu insanlar nasıl muhatap alınır da Kürt halkının geleceği onlarla konuşulur.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu diziler kaldırılsa bu süreçi protesto ederiz!!!!!!. ...akıllı olsunlar !!!!! ....kurtlar vadisi bizim idolümüz!!!!!!!
    Cevapla
  • kartal tibet 10 yıl önce Şikayet Et
    filmden tahrik olurlar, karakol inşaatından tahrik olurlar, Türkçe eğitimden tahrik olurlar. dağda yazan ne mutlu Türküm diyene yazısından tahrik olurlar, çocuklarını polisin önüne atan kcklıların hapiste olmasından tahrik olurlar, hint kenevirlerini yakan askerden polisten tahrik olurlar, kırk yıl sırtında taşısan beş dakika dinleneyim desen tahrik olurlar, aklı evvellerde bunların her dediğini yapar da analar ağlamasın ayağı ile gelecek yıllarda nice anaları ağlatacaklar haberleri yok. ama suçlusu kim olacak bilin bakalım? kendileri hariç herkes.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'