Bakan Yılmaz ilginç bir nikaha şahitlik yaptı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu huzur ve çözüm ortamını el birliği ile desteklememiz, bunu bozanlara müsaade etmeden ve provokasyonlara gelmeden kardeşliğimizi, huzurumuzu ve birliğimizi her şeyin üstünde tutmamız lazım" dedi.

Bakan Yılmaz ilginç bir nikaha şahitlik yaptı
Bakan Yılmaz ilginç bir nikaha şahitlik yaptı
GİRİŞ 01.07.2013 12:46 GÜNCELLEME 01.07.2013 12:58

Solhan ilçesindeki yüzen adaların tanıtımı ve turizme kazandırılması amacıyla Solhan Kaymakamlığı ve Solhan Belediyesi'nce Hazarşah Köyü'ndeki Turnalar Gölü mevkisinde "1. Yüzen Ada Doğa Coşkusu" etkinliği düzenlendi. Yüzen Ada'da ilk defa gerçekleştirilen nikah töreninde şahitlik yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, böylece bir ilke de imza atmış oldu.

Etkinlik kapsamında yüzen 3 büyük adanın en büyüğünü nikah masası yerleştirildi ve Derya Sinen ve Servet Dayar'ın nikahı kıyıldı. Yüzen adada gerçekleşen nikah şahitliğini yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, evlilik cüzdanını geline verirken, "Başbakanımız, '3 çocuk' diyordu, 5'e çıkardı. Ben de en az 3 çocuk diyorum. 3 çocuk olsun inşallah" dedi. 

Solhan İlçesi'ndeki Yüzen Adaların tanıtımı ve turizme kazandırılması için Kaymakamlık ve Belediye tarafından Hazarşah Köyü Yüzen Adalar mevkiinde düzenlenen, "1'inci Yüzen Ada Doğa Coşkusu" etkinliğine, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, protokol üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Bakan Yılmaz, konuşmasında, yüzen adaların çok önemli bir değer olduğunu belirterek, çevrede yaşayan vatandaşlardan hem adayı hem de çevresindeki yatırımları korumalarını beklediklerini söyledi.

Yüzen adaları korumak kadar, kullanmanın da önemli olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, şöyle dedi:

"Yüzen ada çok önemli bir değerimiz. Bu değeri koruyarak kullanmamız ve zarar görmemesini sağlamamız gerekiyor. Bu tür değerleri korumak sadece devletin işi değil. Bunları korumak hepimizin görevi ancak en çok da bu yörede yaşayan insanların ve Solhanlıların görevi. Hiç kimsenin bu güzelliğe zarar vermesine müsaade etmememiz lazım. 'Sadece koruyalım, kimse dokunmasın, kimse gelmesin' dersek bu da yanlış bir anlayış. Yüce Allah bu güzellikleri insanın istifadesine sunmak için yaratmış. Ama usulünce doğru bir şekilde kullanmak lazım. Buranın kullanılması konusunda güzel bir altyapı oluşturmuş durumdayız."

Geçmişte Bingöl'ün turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğini kaydeden Bakan Yılmaz, bunda büyük nedenin altyapı ve tanıtım eksikliğinin olduğunu, huzur ortamının bulunmamasının da etki ettiğini söyledi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Huzurun olmadığı yerde turizm ve arzu ettiğimiz gelişme olmaz. Şimdi çok şükür bir huzur ortamı ve aylardır süren bir rahatlama var. Hepimiz bunun için büyük sevinç duyuyoruz. Bu huzur ve çözüm ortamını el birliği ile desteklememiz, bunu bozanlara müsaade etmeden ve provokasyonlara gelmeden kardeşliğimizi, huzurumuzu ve birliğimizi her şeyin üstünde tutmamız lazım. Huzur olduğu sürece her şey olur."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya