Polis kolejinin kapatılması meclise taşındı

Bursa'da 1984 yılında Polis Okulu olarak açılan 2004 yılında Polis Koleji'ne dönüştürülen okulun kapatılması TBMM gündemine taşındı.

Polis kolejinin kapatılması meclise taşındı
Polis kolejinin kapatılması meclise taşındı
GİRİŞ 01.07.2013 14:13 GÜNCELLEME 01.07.2013 14:13

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz okulun kapatılmasını TBMM gündemine taşıdı. Demiröz, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e Polis Koleji'nin hangi gerekçelerle kapatıldığını açıklama çağrısında bulundu ve Güler'in cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Soru önergesinde; kapatılma kararı alındığı söylenen Bursa Polis Koleji'nin son mezunlarını 12 Haziran'da gerçekleştirilen diploma töreni ile verdiğini hatırlatan İlhan Demiröz, 1984 yılında Yıldırım'da Polis Okulu olarak açılan okulun, 2004 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Bursa Polis Koleji olarak eğitime devam ettiğini” belirtti. Demiröz, “2009 yılında ilk mezunlarını veren Bursa Polis Koleji bu yıl 5. dönem mezunlarını verdi. Mezun olan öğrencilerin Polis Akademisi'ne geçişi sağlandı” dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, “Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kapatılma kararı alındığı doğru mudur” diye soran İlhan Demiröz, önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti: “Bursa'da eğitim kurumlarının ve araştırma enstitülerinin kapatılmasının çok kolay uygulanması, Bursa Polis Koleji'nin kapatılmasına yönelik karar almanızda etken olmuş mudur? Ülkemizin dördüncü büyük ili olan Bursa'nın hükümetleriniz döneminde sosyal, ekonomik, kültürel ve tarihi varlıklarını kaybetmesinin sebebi nedir, Polis Kolejimiz neden kapatılıyor, Bursa'da iki yıldır Bursa Teknik Üniversitesi'ni açamayan, arsa konusunu çözemeyen hükümet, İpek Böcekçiliği Araştırma Enstitüsü'nden sonra Polis Kolejimizi neden kapattırıyor. Bu kurumların kapatılması daha kolay mıdır” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!