"Gezi"de işleri bozulan esnaf kepenk kapattı

Antalya'nın Kemer ilçesinde sayıları gün geçtikçe artan sopping merkezlerinin yanı sıra Gezi eylemleriyle birlikte işleri iyice azaldığını belirten esnaf kepenk kapattı.

"Gezi"de işleri bozulan esnaf kepenk kapattı
"Gezi"de işleri bozulan esnaf kepenk kapattı
GİRİŞ 02.07.2013 16:40 GÜNCELLEME 02.07.2013 16:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İlçe esnafı, Gezi eylemlerinin ardından tur operatörlerinin turiste 'çarşıda dolaşmayın, tehlikeli' diyerek AVM'lere yönlendirdiğini iddia etti.

Kemer ve beldelerindeki esnafların neredeyse tamamı dükkan kepenklerini kapatarak, alışveriş merkezlerine (AVM) ve tur operatörlerine karşı eylem yaptı. Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Liman Caddesi üzerinden belediyenin önünde kadar devam etti. Yaklaşık 300 kişinin yürüyüş yaptığı eylemde esnaf özellikle hanutçuluktan (turist kafilelerini alışveriş etmeleri için dükkanlara götürme işinden alınan yüzde) ve tur operatörlerinin esnafı kötülemesinden şikayet etti.

Esnaf, tur acentelarının turistlere Gezi Parkı olaylarını örnek göstererek çarşıya inmemesi konusunda uyarılarda bulunduğunu iddia etti. Kuyumcu esnafından Mehmet Akif Paksoy, sorunun sadece AVM'ler olmadığının altını çizerek şunları söyledi: "Tur acentaları getirdikleri turistlere 'sokağa inmeyin, İstanbul'daki gibi sizi döverler, kırarlar, tecavüz ederler. Olaylar olur sokağa çıkmayın' diyorlar. Ondan sonra da 'bizim dediğimiz yerlere gidip alışveriş yapacaksınız' diyorlar. Bir taraftan Türkiye'ye gelin tatil yapın diyorsunuz, diğer taraftan da sokağa inmeyin diyorsunuz, bir tezatlık var yani. Siyasileri yanımızda göremiyoruz, ancak dışarıda kuru kuru müjdeler veriyorlar."

Paksoy, rehberlerin de bu konuda eksikliğinin bulunduğunu belirtti. Devletin yetişmiş rehber göndermesi gerektiğini vurgulayan Paksoy, "Devlet yetişmiş rehber göndersin. "17-18 yaşında rehberler var. Daha pazarın yerini bile bilmiyorlar. Hala 40 deve, 10 kilo altınla kız alındığını söyleyen rehberler var. Türkiye'de deve yetişmiyor, deve ile kız alındığını söyleyen rehberler var, böyle bir rehberlik, böyle bir turizm olamaz." şeklinde konuştu.

Yine Kemer esnafından Ali Aka da tur operatörleri ve rehberlerinden şikayet etti. Aka, kendisine gelen bir turist müşterisinin ifadelerini şöyle anlattı: "Geçenlerde bize bir turist geldi. 'Ben bu kadar ülke geziyorum, ilk defa bir rehberin kendi ülkesini kötülediğini ben Türkiye'de gördüm' dedi. 'Çarşıya çıkmayın, sizi kazıklıyorlar, sizi kesiyorlar' diye kendilerine uçaktan veya otobüsten inince brifing verildiğini söyledi. Böyle bir rehber bizi nasıl temsil eder."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    EEE Antalya CHPli ya !. ona teşekkür edin !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı