Çiçek ile çocuklar arasında futbol muhabbeti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kimsesiz çocuklarla iftar yemeğinde futbol sohbeti yapan Çiçek, bir çocuğa "Yakışıklısın, bir de Fenerli olursan tadından yenmez. Fenerlisin değil mi?" diye sordu, futbol

Çiçek ile çocuklar arasında futbol muhabbeti
Çiçek ile çocuklar arasında futbol muhabbeti
GİRİŞ 12.07.2013 23:48 GÜNCELLEME 12.07.2013 23:48

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kimsesiz çocuklarla iftar yemeğinde bir araya geldi. Miniklerle futbol sohbeti yapan Çiçek, bir çocuğa "Yakışıklısın, bir de Fenerli olursan tadından yenmez. Fenerlisin değil mi?" diye sordu. Çocuğun "cimbom" yanıtını vermesi üzerine renkli anlar yaşandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Saray Engelsiz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğine Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve eşi İzzet Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Yardımcısı Aşkın Asan, Bakanlık Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu ile çocuk, yaşlı, engelli, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kimsesiz çocuklar, Meclis Başkanı Çiçek ve Bakan Şahin'e yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeğinin ardından miniklerle tek tek sohbet eden Çiçek, bir çocuğa, "Yakışıklısın, bir de Fenerli olursan tadından yenmez. Fenerlisin değil mi?" diye sordu. Çocuğun "cimbom" yanıtını vermesi üzerine renkli anlar yaşandı. Bakan Şahin'in, "Ben de Galatasaraylıyım. Sayın Başkanım, buradaki yöneticileri bir hesaba çekmeniz lazım" demesi üzerine Çiçek, "Olsun, hepsi bizim takımımız, hepsine başarılar dileriz" karşılığını verdi. Çocuklardan birinin, Fenerbahçe'nin kupayı alması durumunda başarı dileyeceğini söylemesine üzerine ise Çiçek, "Damardan giriyor, bizi çok tahrik ediyor. Hele başımızdaki vartayı bir atlatalım ondan sonra düzlüğe çıkarız" ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "Şehit ve gazilerimize ne kadar hizmet etsek onların borcumuzu ödeyemeyiz. Elbette yapılan hizmetler var, yapılıyor bugün de güzel bir yasa çıktı. Sayın Bakanımıza, mesai arkadaşlarına, bütün partilerimize ve milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Yasanın eksikleri olduğunu ve tüm beklentileri karşılayamamış olabileceğini belirten Çiçek, "Ama bir önceki iftarda ifade ettik ki daha sonraki iftarda hiç olmasa bunları bir kısmını giderme imkanı olur" diye konuştu.

"DÜNYANIN EN RİSKLİ 13 BÖLGESİNDEN 11'İ ANADOLU ÇEVRESİNDE BULUNUYOR"

Şehit yakınları ve gazilere seslenen Çiçek, "Anadolu bizim yurdumuz. Bize burayı yurt yapanlar sizlersiniz. Emeği geçen, hayatını ve göz nuru döken herkesi rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.
Anadolu coğrafyasının etrafında dünyanın en riskli 13 bölgesinden 11'inin bulunduğunu belirten Çiçek, "Burada yaşamak kolay değil, burayı yurt tutmak kolay değil hele hele bağımsız bir devlet olarak varlığımızı sürdürmemiz hiç kolay değil" ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Çiçek, "Bu coğrafyada en az aldığımız oksijen kadar birliğimiz ve beraberliğimiz önemli. İşte mübarek ramazanda, milli ve dini bayramlarımız belki sorumluluklarımızı hatırlamak ve bize bu vatanı emanet edenlere rahmet ve şükran dualarımızı ifade etmek için güzel bir fırsatlardır. Böylesine bir ramazan iftarında bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın" ifadelerini kullandı.

"76 MİLYONUN KARDEŞLİĞİ GAYRET GÖSTERİYORUZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de konuşmasında on bir ayın sultanı Ramazan ayının marifet ve bereket ayı olmasının yanında sevgi, kardeşlik, barış ve paylaşma ayı olduğunu dile getirdi. Şahin, 76 milyonun kardeşliği için 780 kilometrenin her bir noktasında sevginin, kardeşliğin, muhabbetin gelişmesi için büyük bir gayret gösterdiklerini belirtti.

Türkiye'nin en büyük ailesi olduklarını söyleyen Şahin, bu ailenin 14 bin evladı olduğunu dile getirerek, şu anda engelliler ve huzur evinde kalan yaşlılarla beraber toplamda 1 milyon 200 bin vatandaşa hizmet verdiklerine dikkat çekti.
"Çocukların masumiyeti, heyecanını, dinamizmini, sevgisini, muhabbetini yüreğimizde hissediyoruz" diyen Şahin, "Yaşlılarımızın ellerinden öpüyoruz. Onların hayat tecrübesini, bilgeliğini ve bize bıraktıkları mirası çok önemsiyoruz. Onların huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmeleri için hizmetkar olacağız. Engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarını yükseltmek, ekonomik ve sosyal alanda onurluca yaşam mücadelelerinde onların her zaman yanlarındayız" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR YASAYI ÇIKARDIK"

Bugün çok önemli bir yasayı çıkardıklarını belirten Şahin, "Yaklaşık 15 gün önce Sayın Meclis Başkanımı aradım. 'Bu yasayı çıkarmadan Meclis'i kapatırsak bir şeyler eksik kalır. Bize yardımcı olun' dedim. Sağ olsun kendileri, tüm milletvekili arkadaşlarımız çıkardığımız yasada bize yardımcı oldu ve oy birliğiyle bugün bu yasayı çıkardık" diye konuştu.

Şehit ve gazilere seslenen Şahin, şöyle devam etti:
"Bugün Ay-yıldızlı bayrak altında hür ve bağımsız yaşıyorsak, bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Onların çocukları bize emanettir, onları çocuğu bizim çocuğumuzdur. Yapılması gereken ne varsa en güçlü şekilde yapılması talimatı üzerine bir yılda iki koca paketi geçirmeyi başardık. Bugün çıkardığımız yasada 110 bin kişinin direk yaşamına dokunduk. Bu mübarek ayda, bu hayırlı işte yanımızda olan bütün ortaklarımıza, paydaşlarımıza, bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz. Bizim alanımız çok vicdani bir alan. Yapmanın da yüreğimizde bir karşılığı var, yapamamanın da çok büyük bir karşılığı var. O yüzden duaları artırarak, milletimizi, bizden yardım isteyen, yaşamlarında devlet şefkat elini görmek isteyen herkesin yanındayız. Bu bakımdan bu bakanlık 76 milyonun bakanlığı."

Kimsesiz çocukların akademik olarak başarılı olmaları için çok önemli yapısal dönüşümler yaptıklarını anlatan Şahin, şu anda Saray Engelsiz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bin 381 kişiyi ağırladıklarını belirtti. Şahin, bakıcı anneler sayesinde çocukların yüzlerinin güldüğünü ve daha büyük idealleri yakalamak için gayret gösterdiğini dile getirerek, "Onun için bunun daha da büyümesini önemsiyoruz. Önce çocuk diyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, istikbalimiz, heyecanımız" dedi. Şahin, kendilerini geliştirmek isteyen çocukların her zaman yanında olduklarını kaydetti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar