Gezi eylemcileri birayla iftar yaptı!

Gezi ayaklanmasının ilk gününden itibaren insanları provoke ederek sokağa dökenlerin başında gelen Antikapitalist Müslümanların başında gelen İhsan Eliaçık'ın organize ettiği 'yeryüzü iftarları'nda skandal yaşandı. İftar sırasında bazı eylemcilerin iftarda bira içtikleri ortaya çıktı.

Gezi eylemcileri birayla iftar yaptı!
Gezi eylemcileri birayla iftar yaptı!
GİRİŞ 12.07.2013 23:54 GÜNCELLEME 13.07.2013 17:45
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

Gezi ayaklanmasının ilk gününden itibaren insanları provoke ederek sokağa dökenlerin başında gelen Antikapitalist Müslümanların lideri İhsan Eliaçık'ın organize ettiği 'yeryüzü iftarları'nda bira içildi.

Bira içen eylemcinin yanında dikilen kişinin pantolonundaki OTBOR arması da skandalın bir diğer boyutunu gözler önüne serdi.

Ramazan'ın ilk akşamı İstiklal caddeesinde iftar yaparak orucu dahi eylemin parçası haline getiren Gezi eylemcilerinin sözde iftar sırasında içki içmeleri büyük tepkiye neden oldu.

Yaşanan bu skandal eylemcilerin gerçek yüzünü ortaya koyarken, iftar ve orucu dahi nasıl kullandıklarını gözler önüne serdi.

PANTOLONDA OTBOR ARMASI

Bira içen gencin yanında dikilen bir başka kişinin pantolonundaki OTBOR simgesi de dikkat çeken bir diğer nokta oldu.

OTBOR NEDİR?

'Otpor' Sırpça'da direniş anlamına geliyor. Kendilerine direniş anlamında 'Otpor' ismini veren Sırp Gençlik Örgütü ilk olarak Sırbistan'ta Miloseviç'in devrilmesinde aktif olarak rol oynadı. Slobodan Miloseviç rejimi sırasında bir grup öğrenci tarafından kurulan bu örgüt daha sonra hükümetleri devirmek amacıyla birçok ülkede eylemler düzenlemeye başladı. Örgütlenmek için sosyal medyayı etkin olarak kullanan örgüt, basit ama etkili bir yöntem olan kara mizaha başvuruyor. Telefon, sloganlar, sokak mizahı da kullandıkları yöntemlerden birkaçı. İlham aldıkları kişiler Gandhi, Martin Luther King ve bir Amerikalı akademisyen, şiddet karşıtı direnişin gurusu Gene Sharp.

Taksim Gezi Parkı eylemlerinin Sırp Otpor örgütü ile ilişkilendirilmesinin en önemli nedenlerinden biri, Türkiye genelinde son bir hafta içerisinde sıkça gördüğümüz tencere-tava çalma, yerlere yazı yazma, sosyal medyada yalan haberlerin yayılması, sosyal medya örgütlenmesi hatta duran adam eylemleri gibi pek çok eylemin, Otpor Örgütü'nün ilham aldığı Gene Sharp'ın 198 Pasif Eylem Metodu'nda aynen yer alması.

Otpor'un adı Gürcistan, Ukrayna, Mısır'daki halk hareketlerinde adı geçtiği gibi örgütün, "Occupy Wall Street" eylemlerinde de başı çektiğini söylemek mümkün. Hatta Gezi eylemlerinde kullanılan semboller OTPOR tarafından çeşitli olaylarda kullanılmış sembollere benzemesiyle dikkat çekiyor.

KAYNAK: ROTAHABER
YORUMLAR 179
  • harun akar 10 yıl önce Şikayet Et
    abdulmuuttalip. abdulmuttalip ka'benin koruyucusu Allah dedi Allah da ebreheyi nohut kadar taşlarla haksar etti İslamı yıkacaklarını zanneden bu esfele safilin boşuna beklemeyin bakın nohuttan daha küçük bir taş gelir bütün o sizin sözde yaşam tarzının insan etli nohut yemeği olur onu da ancak siz yersiniz zaten .
    Cevapla
  • suleyman d 10 yıl önce Şikayet Et
    "ÖNCE YALAN BIRAKILMALI" ÇAĞRIMIZ BİRİLERİNİ AMMA RAHATSIZ ETMİŞ YAV!. Tamam o zaman. Siz de yalana devam edin! HASBÜNALLAH VE NİĞMEL VEKİİİL!
    Cevapla
  • yeşil hilal 10 yıl önce Şikayet Et
    bahadır! saçmalıyorsun. bu ülkede oruç tutmadıkları için kimse yakılmamıştır. ben . müminlerin çok olduğu üsküdarda oturuyorum ve ramazan ayında dahi isteyen herkes sokakda sıgara içiyor,yemek yiyiyor,su içiyor. bu ilçede dahi bunlara kimse bir şey demiyor. akşam üstü gözümün önünde su içtikleri zaman bana işkence gibi geliyor ama yinede gözlerimle dahi rahatsız etmeden yüzümü başka tarafa çevirip geçip gidiyorum. bu ülkede asıl kriptolarla ateistler müminlere zulüm ediyor. 28 şubatda kriptolarla ateistlerin devlet eliyle müminlere yaptığı onca zulümleri unuttunmu? son zamanlarda başörtülülere karşı yapılan saldırıları görmüyormusun? şunuda unutmadan söyleyeyimki madımak otelini yakanlarda başbağlar katliamını yapanlarda mezhep savaşını çıkarmak isteyen derin güçler
    Cevapla
  • erdem miroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    bunlar.... bunlar oruç tutmuşlar mı ki iftarı birayla açıyorlar diye başlık atılıyor. oruçlu olan iftar eder, oruçlu olmayan akşam yemeği yer.
    Cevapla
  • yeşil hilal 10 yıl önce Şikayet Et
    bahadır! elbetde zararı var. sevap günahı yok edebildiğii gibi günahda sevabı yok edebilir. yani sabahtan akşama kadar Allah rızası için aç susuz kalıp sevap kazandıktan sonra alkollü sofraya oturursam günaha girerim dahası o günah ateşin ağaçları yakıp mafetmesi gibi kazandığım o günkü oruç sevabını yakıp mafedebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı