Atun Denizcilik'ten 'petrol sızıntısı' iddialarına yanıt

KKTC Kalecik'te AKSA Elektrik Santrali'ne petrol boşaltımı sırasında, gemiden denize petrol sızıntısı yaşanması olayının ardından iddialara cevap veren A&S Atun Denizcilik'den açıklama geldi.

Atun Denizcilik'ten 'petrol sızıntısı' iddialarına yanıt
Atun Denizcilik'ten 'petrol sızıntısı' iddialarına yanıt
GİRİŞ 16.07.2013 17:23 GÜNCELLEME 16.07.2013 17:30

Atun Denizcilik yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"El-Sen Başkanı Sn. Çağlayan CESURER'in, Ekonomi ve Enerji eski Bakanı Sayın Sunat ATUN aleyhine yapmış olduğu ve gerçeklerle bağdaşmayan açıklamasına yanıtı, Kalecik'de yaşanan petrol sızma olayı vermiştir.

El-Sen Başkanı Sn. Çağlayan Cesurer'in geçtiğimiz haftalar içinde, şirketimizin eski yöneticisi ve hissedarı olan Ekonomi ve Enerji eski Bakanı Sn. Sunat ATUN'un AKSA ile ekonomik ilişki içerisine girdiği gibi asılsız iddialarda bulunmasına, gerçekleri yansıtmadığı ve tamamen hayal ürünü olduğu için yanıt vermek gereğini dahi duymamıştık.

Şirketimiz 41 yaşında olup yaptığı işler konusunda uzmanlaşmış, uluslararası denizcilik camiasında akredite olarak yer edinmiş, her zaman ve her koşulda da yasalar ve kurallar çerçevesinde iş yapmış ve yapmaya da devam etmekte olan bir şirkettir.

Deniz taşımacılığında, özellikle de mazot veya petrol gibi pahalı ürünlerin taşımacılığında gittikleri limanlarda gemiyi kimin temsil edeceğine yani gemi acentesinin kim olacağına Sayın Cesurer'in iddia ettiği gibi alıcı şirket değil gemilerin sahibi olan armatörler veya da yük sahipleri karar vermektedir.

Sayın Cesurer'in iddiaları gerçek olsaydı, KIBTEK'e sıklıkla mazot getiren gemilerin acentesi de KIBTEK'in veya da ELSEN'in belirlediği ve de Sayın Cesurer'in tabiri ile ekonomik çıkar ilişkisi içinde bulunduğu bir acente olurdu. Halbuki gemi acentesinin kim olacağına, mazotu KIBTEK'e maliyet fiyatına satan TPAO'ya bağlı TPIC şirketi karar vermektedir, yani yükleyici.

Bugün Kalecik Limanına AKSA santralı için yakıt getiren bir geminin aktarma borularında meydana gelen çözülme sonucunda denize 100 tona yakın petrol sızıntısı olmuştur. Gelen geminin acentesi de ELSEN Başkanı Sayın Cesurer'in iddia ettiği gibi şirketimiz değil, KIBTEK'e gelen gemilerin acenteliğini yapan şirkettir.

Sn. Çağlayan CESURER'in bir müddet evvel şirketimizle ve Ekonomi ve Enerji eski Bakanı Sayın Sunat ATUN ile ilgili etik kurallarına uymayan ve asılsız bir açıklama yaptığı, bugün yaşanan üzücü olayla ortaya çıkmıştır.

Bu konuda kamuoyu'nu saygıyla bilgilendiririz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!