Bir ton 50 kilo esrar ele geçirildi

İstanbul narkotik polisinin Ankara ve İstanbul'da yaptığı operasyonlarda bir ton 50 kilogram esrar ele geçirildi.

Bir ton 50 kilo esrar ele geçirildi
Bir ton 50 kilo esrar ele geçirildi
GİRİŞ 17.07.2013 12:33 GÜNCELLEME 17.07.2013 12:33

Son dönemde özellikle Güneydoğu bölgelerindeki büyük çaplı uyuşturucu operasyonlarına paralel İstanbul polisi de dikkat çeken bir operasyona imza attı. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü timleri uzun süredir takip edilen şüphelilerin İstanbul ve Ankara'ya uyuşturucu sevk edecekleri bilgisine ulaştı. Bunun üzerine vakit kaybeden harekete geçildi. İki ayrı ekipten biri Ankara Yenimahalle'ye hareket etti. Ankara narkotik polisinden de destek istendi. Yenimahalle'deki adres abluka altına alındı. Şüphelilerin bulunduğu bir TIR'a el koyan ve arama yapan ekipler yaklaşık 10 ton hayvan yemi bulunan TIR'da koliler dolusu esrar ile karşılaştı. Yapılan tespitlere göre araçtan 550 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Bu operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Polis operasyonun bütün aşamalarını kayıt altına aldı. Baskın yapılan TIR'daki aramalar da görüntülere yansıdı.

İkinci timin operasyonu ise biraz daha kapsamlı oldu. İstanbul'daki şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonda Ümraniye, Esenyurt, Fatih, Şişli, Bakırköy ve Küçükçekmece'deki adreslere giden polis detaylı aramalar yaptı. Şişli'de bir evde 400 kilogram, başka bir araçta yapılan aramada da 100 kilogram esrar ele geçirdi. Aynı şebeke bağlantılı olarak her iki operasyonda toplam 1 ton 50 kilogram esrar ele geçirildi. İstanbul'daki operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Polis iki araç ile bir TIR'a el koydu. Uyuşturucunun yapılacak herhangi bir kontrole karşı silikon ile kamufle edildiği belirtildi.

Polis,Güneydoğu bölgelerinde son dönemde yapılan ve tonlarca uyuşturucunun imha edildiği operasyonlar nedeniyle yakalanmamak için zanlıların sevkiyat miktarını artırdıklarını belirtti. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!