Ricciardone zirveye ulaştı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Ağrı Dağı'na tırmanışını tamamladı.

Ricciardone zirveye ulaştı
Ricciardone zirveye ulaştı
GİRİŞ 18.07.2013 18:31 GÜNCELLEME 18.07.2013 18:31

Doğubayazıt ilçesine 5 gün önce gelen Ricciardone , Ağrı Dağı'ndaki zirve tırmanışını yerli bir rehber eşliğinde yaptı. İnişi de rehberler eşliğinde başarıyla tamamlayan Ricciardone, konakladığı otelde bir süre dinlendi.

Ricciardone , AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 günlük Ağrı gezilerinin muhteşem geçtiğini belirtti. Geziye eşi, iki kızı ve damatlarıyla geldiğini ifade eden Ricciardone, dağın zirvesine kadar yürüdüklerini anlatarak, "Ağrı Dağı tırmanışımız çok mükkemel geçti. Elbette çok yorucuydu. Ağrı Dağı zaten bizim için kutsal bir dağdır. Buradaki insanlar da çok basit görünmelerine rağmen mesela çobanlar bile çok sıcak insanlardı" dedi.

Ricciardone , Ağrı Dağı'nın efsanevi ve çok anlamlı bir dağ olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Ağrı Dağı bizim için bir efsane. Uzun zamandır Ağrı Dağı'na tırmanmayı istiyorduk ama gelemedik. Hamdolsun şimdi buralar daha sakin daha güvenli olduğu için geldik. İnşallah daha da sakin bir hal alacaktır ve önümüzdeki günlerde buraya büyük bir barış gelecektir. Buraya gelmemizde çözüm sürecinin büyük etkisi oldu. Buranın halkı barıştan yana. Hepsi barışı istiyor. Buradaki insanlar çok misafirperver. İlk defa Ağrı Dağı'na tırmandık. Bu sürecin umuduyla zaten buraya turistler geliyor. Daha önceden Japonya'dan, İtalya'dan, Almanya'dan gelenlerle dağda beraberdik."

Ağrı Dağı'na daha çok turist geleceğini vurgulayan Ricciardone, "Buradaki barış ve sakinlik çok güzel. Buradaki insanlar çok misafirperver, barış istiyorlar. Buradaki halk barış bekliyor. Herkeste barış adına umutlar var. Bu sürecin başarılı olacağına kesinlikle inanıyorum. Bu süreçten bu halktan çok umutluyum" diye konuştu.

Ricciardone, "Buradaki şartlar sakinleşiyor, daha olumlu oluyor. Önümüzdeki haftalarda ve aylarda buralar yüzde yüz sakin olacaktır. İnsanları buraya davet ediyorum. Japonya'dan, İtalya'dan, Avrupa'dan ve tüm Afrika'dan buraya turistler gelecek ve bizim gibi gayet güzel ve sıcak insanlarla karşılaşacaklar."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi