Evren'in heykeli depoya kaldırıldı

Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in memleketi Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki heykeli, anıtın yerinin değişeceği gerekçesiyle kaideden söküldü ve hal binası deposuna konuldu.

Evren'in heykeli depoya kaldırıldı
Evren'in heykeli depoya kaldırıldı
GİRİŞ 19.07.2013 20:20 GÜNCELLEME 19.07.2013 20:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Alaşehir Belediyesi bir süre önce Atatürk ve Cumhuriyet Bulvarları'nda yeni düzenleme yaptı. Düzenlemenin ardından Beş Eylül Mahallesi, Atatürk Bulvarı'ndaki 1980 askeri darbesinin Genelkurmay Başkanı olması nedeniyle eleştirilen, referandumun ardından yargılanma yolunun açılmasıyla hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunulan 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in heykelinin, trafiği aksattığı gerekçesiyle 10 metre uzağa taşınmasına karar verildi. E

vren'in 1986 yılında dönemin Anavatanlı Alaşehir Belediye Başkanı İsmail Örs tarafından yaptırılan ve asker kökenli olmasına rağmen halkın her kesimini kucaklayıp, demokrasiye geçildiği tasvir edilen 1.5 X 1.80 metre ebatındaki bronz heykel, bugün saat 18.00 sıralarında iş makinileriyle kaideden söküldü ve hal binası deposuna kaldırıldı. Heykelin, yeni kaide yapılıncaya kadar burada tutulacağı bildirildi.

CHP eski İlçe Başkanı Ethem Kaya, "Kenan Evren'in heykelinin kaldırılması hiç bir zaman kayıp değildir, kazançtır" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • anka86 10 yıl önce Şikayet Et
    bilip bilmeden atıp tutan arkadaşlara.... ben alaşehirliyim ve şunu söylemek isterim alaşehirimize ziyaret edin ve ne kadar güzel bir yer olduğunu ve insanlarımında darbecilere nasıl baktıgını anlarsınız....
    Cevapla
  • Zekeriya B 10 yıl önce Şikayet Et
    Cok dogru yapmislar.... Ben heykeller yapilacagina yesil alanlar yapilsin ve degerli insanlarin isimleri oralara verilsin isterim. Dünyanin hic bir demokratik ülkesinde bizde oldugu kadar heykel yokdur, komunist devletler haric. Darisi diger heykellerin basina.
    Cevapla
  • hasan kayhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Darisi M.Kemal'in Heykellerine Olsun. Dilerim bir gün gelir bütün heykeller meydanlardan toplanir. Cagimizin Ibrahim'i olana ne mutlu!
    Cevapla
  • Mehmet Ali Samaci 10 yıl önce Şikayet Et
    bulamamislar mi heykeli dikilecek birisini!!!. Hicbir alternatifiniz yoksa ben yardim edeyim: isini layikiyla yapan bir isci kardesimizin heykelini dikin!
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    YERİNE SİSİ NİN HEYKELİNİ DİKELİM. Ne mutlu türküm ve/veya mısırlıyım diyene.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...