Mısır'da ölenler için Mardin'de gıyabi cenaze namazı

Mısır'da güvenlik güçlerinin Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtı göstericilere müdahalesi sonucu 200 civarında kişinin ölmesi, 4 bin 500 kişinin yaralanması nedeniyle Mardin'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısır'da ölenler için Mardin'de gıyabi cenaze namazı
Mısır'da ölenler için Mardin'de gıyabi cenaze namazı
GİRİŞ 27.07.2013 14:41 GÜNCELLEME 27.07.2013 19:52

Aralarında İHH, Kadim Akademi, Bengisu, Ensar, Mazlum-Der, Memur-Sen, Dost-Der, Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti'nin de bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda onlarca kişinin ölmesine neden olan Mısır güvenlik güçlerinin saldırısını protesto etti. Fuat Yağcı Camii imamı Hasan Yenigün''ün kıldırdığı gıyabi cenaze namazından sonra toplu olarak dua okundu.

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi güçlerinin, demokrasi yanlılarına ateş açmasını protesto eden grup adına Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Timurağaoğlu kısa bir açıklama yaptı. Timurağaoğlu, "Dünyanın sessizliğinin geldiği nokta katliamdır. Bu katliamı sadece Mısır'daki darbeci çeteler yapmadı. Aynı zamanda darbeye darbe diyemeyen ve ses çıkarmayan herkes bu katliamın ortağıdır. İnsanlık artık tercih noktasındadır. Ya darbenin yanında yer alarak insanlık tarihine kara bir leke düşülecek ya da bu zulme karşı durularak insanlık onuru kurtarılacaktır. Herkesi insanlık onurunu kurtarmaya davet ediyoruz. Mısır''da meydanlardaki hak arayışının yanında olduğumuzu tüm dünyaya ilan ederken katliamı ve katliamcıları lanetliyoruz." "dedi.

Protesto eylemine katılan eski AK Parti Mardin İl Başkanı Şehmus Dinçer, Mısır''da yaşananların Müslümanları darbe karşıtlarına karşı şiddete zorlamak olduğunu belirterek, barışçıl eylem yapanların dünyanın hiçbir yerinde saldırıya uğramadığını söyledi.

USTAD Yöneticisi Tekin Oruç da Mısır''da yaşananların firavunların bir uygulaması olduğunu belirterek, ""Mısır''da daha önce yüzlerce firavun yaşam sürüp Musa'lara selam durdular. Bu son firavun olan Sisi de Mursi''ye teslim olup selam duracak."" dedi. Grup, açıklamadan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi