Vali Coş: Yangına neden olanlara bedelini ödetiriz

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, orman yangınlarına neden olan kişilere yasalar nezdinde bedelini ödeteceklerini söyledi.

Vali Coş: Yangına neden olanlara bedelini ödetiriz
Vali Coş: Yangına neden olanlara bedelini ödetiriz
GİRİŞ 29.07.2013 15:37 GÜNCELLEME 29.07.2013 15:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Vali Coş, anız, ot ve orman yangınlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Valilik toplantı salonundaki toplantıya, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer de katıldı.

Orman yangınlarının çocuğunu anız ve ot yakmalarından kaynaklandığını aktaran Hüseyin Avni Coş, Temmuz ayı itibariyle kırsal alandı 139 yangın çıktığını, bunların 134'ünün anız ve ot yangını olduğunu söyledi. Son 2 günde kayda giren 32 yangın meydana geldiğini ifade eden Vali Coş, "Bunların 9'u anızdan, biri tanesi elektrik trafosundan, biri de sigaradan, bir kısmının da piknik yapmak isteyen vatandaşların yaktıkları ateşlerden kaynaklandığı değerlendiriliyor." dedi.
Orman yangınlarına neden olan kişilere bedelini yasalar çerçevesinde ödeteceklerini belirten Vali Coş, özellikle piknik yapılması yasak yerlerde piknik yaparken yangın çıkaranlardan zararın bedelini sonuna kadar alacaklarını vurguladı.

BEDELİNİ SON KURUŞUNA KADAR TAZMİN EDERİZ

Yangına neden olanların verdiği zararı son kuruşuna kadar tazmin edeceklerine dikkat çeken Vali Coş, "Bunu açık bir şekilde ifade ediyorum. Bu konuda devlet olarak fevkalade kararlı olduğumuzu çünkü milletin hakkını korumakla mükellef olduğumuzu bu ormanların herkesin hatta gelecek kuşaklarımıza emanet olduğunu, bunları en iyi şekilde korumanın önemli bir vecibe olduğunu biliyoruz. Bu vecibemizi önemli görevimize hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Bu aynı zamanda bir vatandaşlık görevi dolayısıyla bütün arkadaşlarımızı, bütün vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmalarını istiyoruz." diye konuştu.

ANIZ YAKMAK KANUNEN YASAK

Anız yakmanın yasak olduğunu hatırlatan Coş, sadece kolluk kuvvetlerinin değil aynı zamanda tarım, orman, çevre teşkilatlarıyla bu konunun üzerine gidileceğini vurguladı. Anız yakmadan da tarlayı temizlemenin yöntemleri olduğunu dile getiren Coş, vatandaşların bu zarar verici ve ilkel yöntemden vazgeçmelerini istedi. Adanalılardan kırsal alanlarda, tehlikeli olabileceğini inandıkları bir kıvılcım bir duman dahi görenlerin 155-156 nolu polis imdat ihbar hatlarına ve 177 nolu orman yangını hattını aramasının isteyen Vali Coş, yangına ilk müdahalenin çok önemli olduğunu bu nedenle de gelen ihbarları değerli gördüklerini aktardı. Son iki günde meydana gelen yangınların yerleşim yerlerini de tehdit ettiğini belirten Vali Coş, "Bir köy ve ilçemize yönelik tehditler oluştu. Ekiplerin ve vatandaşlarımızın fedakarca yaptığı mücadele sayesinde yangınlar daha da büyümeden kontrol altına alınıp söndürüldü. Ancak her zaman işimiz bu kadar kolay gitmez, şansımız yaver gitmeyebilir bu nedenle herkesin dikkatli olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Metin Temur 10 yıl önce Şikayet Et
    Sn. VALIM ORMAN YANGININ BEDELI MADDDEN ZIYADE MANEVI OLMALI... O zaman HER ÖNÜNE GELEN BEDELINI ÖDESIN YAKSIN O GÜZELIM DEDELERIMIZIN DIKTIGI VEYA YÜZYILLAR BOYU BU ÜLKENIN OKSIJEN KAYNAGI OLAN O PAHA BICILMEZ AGACLARINI. EN AZ 20 YIL YATIR veya HEM PARA hem 20 yil BAK GÖR O ZAMAN KIMSE CESARET EDEBILIYORMU.. KIM KIME DUM DUMA .....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar