Özgürlüğün simgesi Hakk'a yürüdü

başörtüsü yasağına tepki gösterdiği için annesi ve kardeşleriyle birlikte daha lise öğrencisiyken tutuklanıp hapis yatan Nurulhak Saatçioğlu, trafik kazası sonucu vefat etti.

Özgürlüğün simgesi Hakk'a yürüdü
Özgürlüğün simgesi Hakk'a yürüdü
GİRİŞ 08.08.2005 07:16 GÜNCELLEME 08.08.2005 07:16

Başörtüsüne özgürlük için mücadele verirken tutuklanıp cezaevinde yatan ve geçtiğimiz yıl özgürlüğüne kavuşan Nurulhak Saatçioğlu, trafik kazasında hayatını kaybetti. Okullarında uygulanan başörtüsü yasağına tepki gösterdiği için annesi ve kardeşleriyle birlikte daha lise öğrencisiyken tutuklanıp hapis yatan ve geçen yıl nisan ayında yeniden özgürlüğüne kavuşan Nurulhak Saatçioğlu önceki akşam Bandırma'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.


Kardeşleri ve arkadaşlarıyla birlikte Bandırma'ya tatile giden Nurulhak Saatçioğlu, çıkan fırtınadan kaçmak için sahilden yola doğru çıkarken bir arabanın üzerine uçması sonucu olay yerinde can verdi. Cenazesi İstanbul'a getirilen Saatçioğlu, ikindi namazını müteakip Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yasağa tepki cezası: 6 ay hapis


Bundan 5 yıl önce okullarında yaşanan başörtüsü yasağını Malatya'da protesto eden grubun içinde bulunan ve henüz lise öğrencileri olmalarına rağmen anneleriyle birlikte DGM'de yargılanarak ceza alan üç kızkardeşin en büyüğü olan Nurulhak Saatçioğlu 6 ay cezaevinde yatmıştı.Cezasını tamamlamak için önce Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'nde kalan ancak daha sonra Konya Akşehir'e gönderilen Nurulhak Saatçioğlu, iki ay burada kaldıktan sonra Bandırma'da yatan kızkardeşi İntisar'ın yanına geçerek cezasını burada tamamlamıştı.


Arkadaşlarını ziyarete gitmişti


Özgürlüğüne kavuşuktan sonra cezaevinde tanışıp kısa sürede arkadaş oldukları diğer tutukluları ziyaret için Bandırma Cezaevi'ne sık sık giden kardeşler bu hafta sonu da Bandırma'daydılar. Bir zamanlar cezaevinde yattığı Bandırma'da bu sefer kardeşi İntisar ve arkadaşlarıyla hem arkadaşlarını ziyaret eden hem de tatil yapan Saatçioğlu, kardeşi ve arkadaşları ile birlikte yola çıkmaya hazırlanırken, çıkan fırtınadan dolayı yoldan çıkarak üzerlerine gelen bir aracın altında kalarak hayatını kaybetti.




Cenazesi dün İstanbul'a getirilen Saatçioğlu, Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Eyüpsultan Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze namazına annesi ve kardeşlerinin yanısıra Vakit Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu, yazarlar Abdurahman Dilipak ile Sibel Eraslan, yazar Mustafa İslamoğlu ve Nureddin Şirin, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karahasanoğlu cenaze töreninde yaptığı konuşmada, 'Ölüm heran bizimle beraber. Kardeşimiz büyük davanın büyük mücadelesini vermiştir. İnşallah Mevlam ondan razı olur' dedi.
Nurulhak'ın ailesinin isteği üzerine cenaze namazını kıldıran Mustafa İslamoğlu da her nefsin ölümü tadacağını belirterek, 'Bir gün gelecek ve herkes hesabını verecek. Rabbim bizleri hesabını kolay veren kullarından eylesin' diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!