Asrın projesinde test sürüşleri başlıyor

Asrın projesi olarak adlandırılan Marmaray'da test sürüşleri başlıyor.

Asrın projesinde test sürüşleri başlıyor
Asrın projesinde test sürüşleri başlıyor
GİRİŞ 31.07.2013 16:17 GÜNCELLEME 31.07.2013 16:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İlk Marmaray vagonunun yarın tünellere indirilmesi ve 2 Ağustos'ta test sürüşünün başlaması bekleniyor. Sirkeci Gar'ında bekletilen vagonlarda son kontroller yapılıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 90'ıncı yılının kutlamalarının yapılacağı 29 Ekim 2013 tarihinde resmen açacağı Marmaray projesinde, test sürüşlerinin 2 Ağustos'ta başlaması bekleniyor. Sirkeci Gar'ında bekletilen vagonlarda son kontrolleri yapan yetkililer, yarın ilk vagonun tünele indirilmesini planlıyor.

Marmaray Projesi'nin Ayrılıkçeşme'den Kazlıçeşme'ye kadar olan 13,6 kilometrelik bölümü tamamen yerin altından ve İstanbul Boğazı'nın tabanına yerleştirilen tüplerden oluşuyor. "Asrın Projesi'' olarak nitelendirilen proje kapsamında Eylül ayından itibaren kazalara karşı olası senaryolar test edilecek. Marmaray vagonlarıyla günde ortalama 1 milyon 200 bin yolcu taşınması hedefleniyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Hayaldi gerçek oldu ama..... Eylül Ekim de o gerçekleri yeniden hayale döndürmeye çalışacaklar... Haberler geliyor yavaş yavaş... Sakın rehavete kapılmayalım. daha uyanık, daha sağduyulu, daha dikkatli.. Yoksa bir sonraki nesil, değil "Hayaldi Gerçek oldu" demeyi, hayal etmeyi bile bilemez. Bununda sorumlusu biz oluruz.
    Cevapla
  • atilla gürol 10 yıl önce Şikayet Et
    Uyutmayın Milleti !. Yok marmaraymış, yok binlerce km duble yol, yok 3. havaalaın, yok 3.köprü,yok ımf ye borç bitmiş, yok faizler %100 lerden tek rakamlı hanelere düşmüş, yok hızlı trenler 4 bir yana inşa ediliyormuş, yok sağlıkta tek kurum ve hastaneler, yok klimalı wc li banyolu hastaneler, yok 500 bin toki evi, yok ambulans uçak ve helikopterler yok vs....... gözümüz boyuyorlar şuna bak. Böyle Atatürk'çülük olur mu ? Yan gelip yatmak Atatürk'ü dilinden düşürmeyip yeyip içmek gezmek lazım .....Tövbe tövbe :)))
    Cevapla
  • cem kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel şey 10 dakikada asya kıtasından avrupa kıtasına geçmek... hayaldi gerçek oldu... emeği geçenlerden, biz sizin hizmetkarınınızız diyenlerden allah cc.razı olsun..
    Cevapla
  • Cemil Beyazıt 10 yıl önce Şikayet Et
    Hayaldi. Gerçek oldu...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?