Hangi komutan emekliliğini istedi?

Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu'nun emekliliğini istediği iddia edildi. İddia doğrulanırsa Org. Yalçın Ataman Kara Kuvvetleri Komutanı olacak.

Hangi komutan emekliliğini istedi?
Hangi komutan emekliliğini istedi?
GİRİŞ 03.08.2013 06:56 GÜNCELLEME 03.08.2013 12:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gelecekteki komuta kademesinin de belirlendiği Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) Toplantısı'nda sürpriz bir gelişme yaşandığı öne sürüldü. Sabah'ın haberine göre Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenilen Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu'nun dün sabah emekli olmak istediği iddia edildi. 2015'te Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturması beklenen Org. Kalyoncu'nun, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmasına hükümetin sıcak bakmadığı yönündeki iddialar Şûra'dan birkaç gün önce kulislere yansımıştı. Ancak, Genelkurmay kaynakları, askeri teamüllerin dışına çıkılmayacağını ifade etmişti. Kuvvet komutanlıklarına kimlerin atanacağına karar verilen YAŞ'ın ilk gün toplantısında Org. Kalyoncu'nun Kara Kuvvetleri Komutanı olmasına oy birliğiyle karar verildi. Boşalan 2 orgeneral kadrosuna da terfi sırasındaki iki korgeneralin ataması yapıldı. Bu gelişmelerin ardından Ankara kulislerinde Kalyoncu'yla ilgili krizin aşıldığı iddiaları yansıdı. Ancak, dün sabah başka bir iddia konuşulmaya başladı. Kulisleri dalgalandıran iddiayla Org. Kalyoncu'nun kendi isteğiyle emeklilik başvurusu yaptığı öne sürüldü. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na da 1'inci Ordu Komutanı Org. Yalçın Ataman'ın getirileceği iddia edildi Şûra toplantısında alınan kararlar, bugün öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulacak. Kararlar, Köşk'ün onayından sonra kamuoyuna duyurulacak.

YENİ "OR"LAR

YAŞ'ın, ikinci gün toplantısı dün Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Karargâhı'nda yapıldı. Önceki gün kuvvet komutanları ile orgeneralliğe terfi edecek isimlerin belirlendiği toplantının dünkü oturumunda tümgeneral ile tuğamirallerin terfi işlemleri konuşuldu. Toplantıda, Kara Kuvvetleri bünyesinde 2 korgeneral bir üst rütbeye yükseldi. Bu isimlerin Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korg. Salih Zeki Çolak ile Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korg. Ümit Dündar olduğu belirtiliyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise Korg. Abidin Ünal orgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri'nde de Kora. Bülent Bostanoğlu oramiralliğe terfi ettirildi. Şûra'nın ikinci gününde ise bir üst rütbeye yükselecek tümgeneraller ile tuğgenerallerin terfi, görev süresi uzatma ve emeklilik işlemleri değerlendirildi. Bu yıl terfi sırasına giren tutuklu 15 generalin durumu da masaya yatırıldı. Bu generaller ilk kez terfi sırasına gireceği için görev sürelerinin bir yıl uzatılmasına karar verilmişti. Ancak, Köşk'ten bu karara sıcak bakılmadığı öğrenildi. Köşk'ten terfi sırası gelen tutuklu personelin emekli edilmesine yönelik bir prensipte anlaşılması gerektiği mesajı verildi.

YORUMLAR 3
  • mehmet aksu 10 yıl önce Şikayet Et
    sisi ye benzeyen . bütün komutanlar ordudan atılsın veya istifa ettirilsin.
    Cevapla
  • Abdullah 10 yıl önce Şikayet Et
    Hah şöyle..... Yerinizi yurdunuzu konumunuzu bilin. Hah şöyle hizaya gelin. Kanunları çiğneyen ve haddini aşanlarda bu durumu anlayıp görsinler.
    Cevapla
  • Sinan Egeli 10 yıl önce Şikayet Et
    Dizilin Bakalım Başbakan'ın Etrafında.... Geçmişte Başbakanlara Ayar Çekerdi TSK ... Talimat başka yerlerden gelirdi... Şimdi ise olması gereken oldu. Asker kendi görevini yapar, siyasetçi kendi görevini...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi