Ehliyette yeni direksiyon sınavı paniği

Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği değişikliğinin ardından yeni sınav sistemi uygulanmaya başlandı. Yeni tip direksiyon sınavına giren adaylarda büyük panik başladı.

Ehliyette yeni direksiyon sınavı paniği
Ehliyette yeni direksiyon sınavı paniği
GİRİŞ 04.08.2013 16:41 GÜNCELLEME 04.08.2013 16:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Direksiyon sınavına girmek için bekleyen adayların yeni tip direksiyon sınavı nedeniyle yaşadıkları panik gözden kaçmazken, bazı adayların özellikle iki araç arasına park etme testinde oldukça zorlandıkları gözlendi.

Yeni direksiyon sınavları akan trafik içerisinde, her türlü hava ve yol koşullarında en az 30 dakika yapılıyor. Yeni uygulamaya göre, sınava başlarken emniyet kemerini takmayan sürücü adayının sınavı başlamadan biterken, kalkış sırasında sinyal vermeyen, emniyetli ve rahat kalkış yapamayan sürücü adayının sınavına devam edilmeyecek. Yeni sınav uygulamasında iki araç arasına park etme becerisi de test edilirken, park ederken araçları simgeleyen dubalara çarpanlar sınavdan geçemiyor. Direksiyon sınavı değerlendirme formunda sürücü adayının yapmaması gereken hatalar belirtilmiş olup sınavın 1. bölümünde bu hatalardan bazılarını bir kez, 2. bölümünde ise bazılarını iki kez yapan sürücü adayı sınavda başarısız sayılıyor. Bu nedenlerden dolayı adayların birçoğu sınav öncesi heyecan ve panik yaşarken, bazı adaylar yaptıkları hatalar nedeniyle sınavı geçemedi.

Direksiyon sınavına giren adaylardan Sümeyla Badali " Sınavım iyi geçti. Biraz heyecanlıydım tabi. Bayağı uzun bir parkur. O yüzden bayağı terletti. Daha önceki sınavı biliyordum fakat son 1 haftada değiştiği için panik yaşadım." dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Yeşilova Sürücü Kursu Müdürü Perihan Çetinkaya " Yeni sınav sistemi şu ana kadar sürücü kurslarında olan bir takım aksaklıkların giderilmesi, daha sorumlu, daha biliçli sürücülerin yetiştirilmesi için atılan adımlar çerçevesinde ilk uygulamamızı bugün yapıyoruz. İlerde daha da rayına oturacaktır her şey. Sınav turları 15 dakikadan 30 dakikaya yükseltildi. Geri parklara çok önem veriliyor. Puan sistemi kalktı. Adaylar "başarılı" ya da "başarısız" olarak belirlenecek. Eskiden üç beş hata yapan puanlamada puanını 70'e tamamlayarak geçebiliyordu.

Şimdi ilk bölümde tek bir hata, ikinci bölümde iki hata yapan başarısız oluyor. Bu sınav sonuçları aynı gün içerisinde akşam saatlerinde açıklanıyor. Biz de kursiyerlerimize duyuruyoruz. Yeni sistemden dolayı heyecan dorukta, bu da adayların hata yapmalarına zemin hazırlıyor" dedi. Sınava girmeyi bekleyen adaylardan Mesut Dinçer ise yeni sınav sistemi hakkında " Yeni sınav sistemi bence çok iyi oldu. Önceden trafikte bir sürü kasap vardı, terörist arkadaşlar vardı. Şimdi yeni sınav sistemi daha iyi oldu bu açıdan. Bizim açımızdan biraz zor ama önüne gelen ehliyet alamayacak." dedi.

YORUMLAR 2
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    önceden ehliyet alanlarıda yeni sınava tabii tutmak gerekiyor. özellikle sınava iştirak eden teftiş ekibini.
    Cevapla
  • sinan 10 yıl önce Şikayet Et
    önce eşşek sürmeyi öğretmeleri lazım. .................
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti