Ergenekon kararları dış basında yankı buldu

Amerikan medyası, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon ile ilgili verdiği kararlara geniş yer ayırdı.

Ergenekon kararları dış basında yankı buldu
Ergenekon kararları dış basında yankı buldu
GİRİŞ 05.08.2013 21:31 GÜNCELLEME 05.08.2013 21:31

New York Times (NYT) Gazetesi haberi, 'Mahkeme darbe girişimi ile ilgili kararları verdi' şeklinde duyurdu. Haberde aralarında eski genel kurmay başkanı olan 275 sanığın en az onunun müebbet hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Gazete, sanıkların Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı devirmek için darbe planı yaptıkları gerekçesi ile cezalandırıldığını ifade etti. Ulusal Kanal Televizyonu kaynak gösterilerek, sanıklara destek vermek amacıyla Silivri'ye giden protestoculara polisin müdahale ettiği kaydedildi.

Wall Street Journal gazetesi ise haberi, 'Türk mahkeme 10 müebbet hapis verdi' başlığıyla duyurdu. Haberde Başkaban Erdoğan ile laik kesim arasında 10 yıldır süren anlaşmazlığa neden olan davanın sonuçlandığı belirtildi. Gazete, aralarında 70 yaşındaki Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'un bulunduğu 250'den fazla insanın, Türkiye'nin İslamcı kökenli hükemetine komplo kurmak suçundan cezalandırıldığını ifade etti.

CNN Televizyonu'da internet sitesinde, 'Eski genel kurmay başkanına müebbet hapis' başlığını kullandı. CNN, tartışmalı Ergenekon davasında Emekli Albay Dursun Çiçek'in de müebbet hapis cezasına çarptırıldığını aktardı. Kanal ayrıca, Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek'in "Bu ciddi bir haksızlıktır. Biz bu sisteme karşı mücadele edeceğiz. Direneceğiz." şeklindeki ifadelerini aktardı.

Foxnews Televizyonu ise haberi internet sitesinden, 'Darbe suçlamasından eski genelkurmay başkanına ömür boyu hapis' başlığıyla duyurdu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan