PKK'lılar 'Apo şovu' ile bakın neyi kutladılar!

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı'na çıkan binlerce kişi, PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihinde yaptığı ilk silahlı eylemin yıldönümünü kutladı. Geceyi dağda geçiren göstericiler tepelere yaktıkları ateşle 'Apo' yazarak sabaha kadar kutlama yaptı.

PKK'lılar 'Apo şovu' ile bakın neyi kutladılar!
PKK'lılar 'Apo şovu' ile bakın neyi kutladılar!
GİRİŞ 12.08.2013 05:54 GÜNCELLEME 12.08.2013 05:54
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı'na çıkan binlerce kişi, PKK'nın, 1984 yılının 15 Ağustos'unda Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli İlçeleri'nde yaptığı ilk silahlı eylemin 29'uncu yıldönümünü kutladı. 30 yıllık süreçte şiddetli çatışmalara sahne olan Kato Dağı'na 3 gün önce çıkan Beytüşşebaplılar, Marünüs Bölgesi'nde dün akşam, Koma Kato Müzik Grubu'nun verdiği konserle sabah saatlerine kadar eğlendi.

DEV ÖCALAN POSTERİ ATEŞTEN 'APO' YAZISI

Renkli yöresel kıyafetler giyen kadın ve erkeklerin oluşturduğu kalabalık gruplar, havaya ateş açarak kutlamaya başladı. Kutlamaların yapıldığı alana, Abdullah Öcalan'ın posteri, terör örgütü PKK'yı sembol eden bayraklar ve çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'lıların fotoğrafları asılırken, çevredeki tepelere yakılan ateşlerle 'APO' yazıldığı görüldü. Kürtçe olarak sık sık 'Şehitler ölmez', 'PKK halktır, halk burada' sloganları atan kalabalık gruplar, Kürtçe müzik eşliğinde uzun süre halay çekti. Havai fişek gösterilerinin yapıldığı kutlamalar sabah saatlerine kadar sürdü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • selim sultan 10 yıl önce Şikayet Et
    mehmet dekrani . sen neyin hayrından bahsediyorsun adamlar pkk nın yaptığı ilk silahlı eylemin yıl dönümünü kutladılar diyor sen acaba haberi okumadan yorum mu yaptın yoksa bana mı öyle geliyor şimdi söyle bakalım neyin hayırından bahsediyorsun
    Cevapla
  • Majestelerim 10 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah adını yaktığınız gibi TERÖRİST BAŞINIZI DA YAKARSINIZ.. Bu ülke bu PEKAKA başından çok çekti... bu dünyada paşa paşa yatıyor imralıda. FAKAT İLAH-İ ADALET te inşaALLAH cehennemin ateşine ODUN OLACAKTIR.
    Cevapla
  • mehmet dakrani 10 yıl önce Şikayet Et
    DADAŞ ve İskender Melekli ve sizin gibiler. Hayırlı ve iyi şeyler siz neredesiniz acaba? Tek bir yorumunuz yok hayırlı ve iyi şeyler olurken. Neden acaba? Ben inanıyorum ve biliyorum ki eğer PKK sorunu çözülse ve asker ve polis artık hiç ölmezse siz ve Sizin gibi düşünenler yine tatmin olmazsınız. Çünkü sizin düşüncesini benimsediğiniz parti bunu yapmamıştır. Eğer partiniz buna ön ayak olur ve çözerse o zaman alkışlarsınız, hayırlı bir şeyler söylersiniz. Siz Allahın ayetinde belirttiği kişilersiniz. Bu ayetten sonra pek fazla söze gerek. "Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. " ve şu ayet: "Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler. Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, fakat anlamazlar."
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    DADAŞ KARDEŞ.... Hükümetimiz güvenlik güçlerini kontrol altında tutar.Sorunun cevabı bence bu.
    Cevapla
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    hükümet ne iş yapar. bilen anlatsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız