Abdullah Öcalan 14 yıl önceki odasına dönüyor

Abdullah Öcalan 14 yıl önce tutuklandığında kaldığı eski odasına taşınacak. Yeni oda, şimdikine göre yaklaşık 8 metrekare daha geniş ve rutubetsiz.

Abdullah Öcalan 14 yıl önceki odasına dönüyor
Abdullah Öcalan 14 yıl önceki odasına dönüyor
GİRİŞ 13.08.2013 06:41 GÜNCELLEME 13.08.2013 08:29
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullurının iyileştirilmesi konusunda yeni bir formül... Yakalandıktan sonra ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılan ve İmralı Adası'nda infazı gerçekleştirilen Abdullah Öcalan için yapılan çalışmalar sona geldi. Adalet Bakanlığı, Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da gece yarısı getirildiği İmralı'daki ilk odasına taşınmasını uygun buldu. Böylece Öcalan için ayrı bir bina yapılacağı yönündeki tartışmalar da son bulacak. Şu anda F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ndeki odasında cezasını çeken Öcalan, tuvalet ve banyosu dahil 11.81 metrekarelik bir alanda kalıyor.

ANA BİNAYLA BAĞLANTISI VAR

Bu oda, Öcalan adaya geldikten sonra yapılan yeni bir yer. Ancak ana binayla bağlantısı bulunuyor. Öcalan yakalandıktan sonra Gemlik Jandarma Komutanlığı'na bağlı İmralı Ada Komutanlığı'na getirilmiş ve yargılanması boyunca Ada'daki bu odada kalmıştı. Bu oda, şu anda kaldığı koğuştan daha büyük.

RUTUBET YOK, 20 METREKARE

Kullanım alanı 20 metrekarenin üzerindeki yeni alanda Öcalan'ın şikayet ettiği rutubet ortamı da yok. Odayla ilgili temizlik, bakım, onarım çalışmalarının tamamlanması ve alınacak onayın ardından Öcalan'ın yeni yerine geçmesi bekleniyor. Tuvalet ve banyosu holde bulunan yeni oda ana binayla da bağlantılı.

YENİ YERİNDE AYNI HAKLARA SAHİP

Yeni odasına çıkmak için gün sayan Öcalan'ın şu anda yaşadığı yerde de bazı hakları bulunuyor. Bu haklar yeni yere taşındığında da aynen korunacak. Buna göre Öcalan, 32 metrekarelik spor odası ve 20 metrekarelik hobi odası ve derslikten faydalanıyor. Belli saatlerde havalandırmaya çıkabiliyor. Aynı zamanda yalnız kalmaması için İmralı'da kalan altı mahkumla da temas halinde oluyor.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 10
  • sinan temel 10 yıl önce Şikayet Et
    ilginç. Spor salonu,hobi odası, 6 mahkum kanki, derslik, havalandırma, akraba ziyareti, eş dost ziyareti, parti ziyareti, herhalde imralıda pkk nın yapacaklarını, planlarını daha iyi başka bir yerde yönetemezdi. Diğer teröristlere ağırlaştırılmış müebbet üstüne bilmem kaç yıl eklediniz. Onların şartlarınıda açıklayın da millet karşılaştırma yapsın. İki tarafında ceza durumunu iyileştirin istemiyoruz, iki tarafında hapis olanakları aynı olsun. Terörist başına ve pkk lılara yalanmaktan vaz geçin
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    Efendiler ! Boşuna her apo ve pkaka haberine bu yerici yorumlarınızı döktürüp durmayın.Mesele AKP ceya MHP meselesi değil !. KENDİN YAKALASAYDIN,istediğin gibi YARGILAR,CEZALANDIRIRDIN.Sana BAŞKALARI PAKETLEYİP VERMİŞSE ,onların şartlarına göre DAVRANMAK ZORUNDASIN.O pek MİLLİYETÇİ veya KÖKTEN ULU-SALLAMACI arkadaşlara DUYURULUR.Adnan MENDERESE idam cezası veren, tiyatrodan MAHKEME'nin başkanı SALİM BAŞOL 'un dediği gibi " SİZİ BURAYA TIKAN KUVVET,BÖYLE İSTİYOR ! "
    Cevapla
  • exalted 10 yıl önce Şikayet Et
    devlete bak. yıllarca mehmetciklerimizi masum insanları çocukları katleden caninin hakkından gelemiyor üstelik ödüllendiriyor ne biçim adalet bu yahu o zaman hepimiz hak alabilmek için pkk safına mı geçelim biz normal vatandaşlar olarak bir eyleme katılsak zam istesek hak arasak cop ve gaz ama eşkiya ol devlet ödül versin
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Bu adamı artık tartışmaktan bıktı. Suçu sabit bebek katilinin medya ya ve hükümete sesleniyorum hergün görmekten bıktık,mecburmuyuz,bırakın artık cezasını diyer mahkumlar gibi çeksin,imtiyazlar yok,
    Cevapla
  • Abdülhamid Eryiğit 10 yıl önce Şikayet Et
    ........................ Sürecin Öcalan ile görüşmeler bağlamında ilerlemesi çok yararlı. Öcalan bu noktada kullanılabilecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı