'Asıl yaşanan ilim ve düşünce krizi'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam dünyasının zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Bugün İslam dünyasında yaşananlar sadece siyasi krizler değildir. Asıl o siyasi krizlerin de arkasında bir ilim ve düşünce krizi yaşadığımızın farkında olmamız lazım" dedi.

'Asıl yaşanan ilim ve düşünce krizi'
'Asıl yaşanan ilim ve düşünce krizi'
GİRİŞ 13.08.2013 14:42 GÜNCELLEME 13.08.2013 14:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Görmez, Sudan Din İşleri ve Evkaf Bakanı Fatih Tacussir Abdullah ve beraberindeki heyetle makamında görüştü.

Sudan ve Türkiye arasındaki tarihi ve kültürel bağların çok eskiye dayandığını anlatan Görmez, kurumlar arası münasebetlerinde 10 yıldır gelişme gösterdiğini ifade etti. Sudan'daki dini kurum ve müesseselerin önemine işaret eden Görmez, Afrika'nın birçok ülkesinde dini müessese yöneticilerinin ve ilim adamlarının büyük bir kısmının Sudan'da eğitim almış olduğunu gördüklerini bildirdi.

"İslam dünyası gerçekten çok zor süreçlerden geçiyor. Aynı anda pek çok ülkede birbirinden çok daha acıklı sahneler yaşanmaktadır" ifadesini kullanan Görmez, Nijerya'da camiye düzenlenen saldırıda 44 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Görmez, "Şüphesiz biz, ümitsizliği yasaklayan bir dinin mensuplarıyız. Hatta ümitsizlik Kur'an-ı Kerim'de günah, Allah'a isyan olarak kabul edilmiştir. Biz bütün bu sıkıntıların aynı zamanda müspet, olumlu, önemli gelişmelerin habercisi olduğunu da biliyoruz" diye konuştu.

İslam dünyasının içinde bulunduğu sorunları sadece siyasi krizleri aşarak çözmenin de mümkün olmadığının iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, "Bir de ilim, düşünce ve fikir krizlerini dikkate alarak çözmek gerekir. Bugün İslam dünyasında yaşananlar sadece siyasi krizler değildir. Asıl o siyasi krizlerin de arkasında bir ilim ve düşünce krizi yaşadığımızın farkında olmamız lazım. Dolayısıyla dini müesseselerin, ilim müesseselerinin ilim adamlarının fikir ve düşünce insanlarının daha çok bir araya gelerek bu ilim ve düşünce krizini nasıl aşmamız gerektiği üzerinde kafa yormaları gerekir" görüşüne yer verdi.

Konuk Bakan Abdullah ise Görmez'e davetlerinden dolayı teşekkür etti. Türkiye ile Sudan arasındaki tarihi ve kültürel bağlarla ilgili bilgiler veren Abdullah, Diyanet'ten özellikle irşad ve ilmi araştırmalar konusunda destek almak istediklerini ifade etti.

Görmez, görüşmenin ardından konuğuna Kur'an-ı Kerim hediye etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Mustafa Demir 10 yıl önce Şikayet Et
    Asıl zor süreçte kendisi. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri yardım sözleri tutmadıkları gibi yardım yazısını ve dosyasını yok ederek en zor günlerimde beni Ahlaksızca icraya verdirmişler ve Konu Anayasa mahkemesine taşınmıştı. Anayasa mahkemesinin talebiyle İdari İşlem yapmayarak Ahlaksız görevlileri koruyan sayın başkan için yeniden işlem başlatılmış ve konu Sincan ağır ceza mahkemesine taşınmış durumda. Sayın Başkan, Sayın Başbakanın koruması altında olduğundan ve yargılanamayacağın dan yeniden ret gelecek ve bir defa daha tazminatla karşı karşıya kalacak. Sayın Başkan önce kendisini düzeltirse çok daha iyi olacak. Lafla peynir gemisi yürümediğinden Diyanet İcraatlarını bir daha gözden geçirse çok iyi olur. Yoksa ele söylediği kendisi yapmayana ne dendiğini çok iyi biliyor olması gerekir...
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    SN: GÖRMEZ HOCAM a o ilim ve düşünce KRİZİ fikriniz , bizim AİLE BAKANLIĞIMIZ için de geçerlidir..... dini İSLAM olan bu ülkeye yanlış düşüncelerle 25 ADET HIRİSTİYAN ülkenin AİLE , KADIN , GENÇLİK kriterleri İTHAL EDİLEREK dinimiz İSLAM a taban taban a zıt ve alakasız İSLAM KADININI erkeğinden ve Ailesinden soğutarak kadını özgürleştirmek adına gaflet içerisinde bu çirkef feminist aile , kadın yasaları bu İSLAM İNSANINA mensup bizlere reva görülerek KADIN TARAFLI BOŞANMALAR TAVAN YAPYIRILIYOR.. bununlada kalınmayıp boşanma anında ERKEĞİN MAL VARLIĞININ yüzde ellisi elinden alınarak boşanmak isteyen İSLAM KADINIA hediye edilerek GAFLET içerisinde kadın taraflı boşanmalar ÖZENDİRİLİYOR...! SN HOCAM ...
    Cevapla
  • nurettin gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Asıl o siyasi krizlerin de arkasında bir ilim ve düşünce krizi yaşadığımızın farkında olmamız lazım. Çok Güzel ve yerinde bir ifade""Asıl o siyasi krizlerin de arkasında bir ilim ve düşünce krizi yaşadığımızın farkında olmamız lazım""Birlik ve beraberlik adına Kuranın Manevi bir tefsiri olan Nur Risaleleri çok önemli vazife görür diye düşünüyorum.Alemi İslamın maddi ve manevi terakkisi için Sayın Görmeze çok büyük vazife düşüyor.Üstadın eski eserleri dahil yenilerle beraber Alemi İslamı esaret altına alan hastalıklarla mücadele noktasında nasıl bir yol haritası çizileceği açık ve net olarak gösteriyor.Bu Noktada ne kadar erken hareket edilirse o kadar kardır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!