Mısır'daki kanlı müdahaleye dualı protesto

Mısır'da gerçekleşen darbenin ardından meydanlara inen Mursi taraftarlarına yönelik kanlı baskınlar Fatih'te protesto edildi.

Mısır'daki kanlı müdahaleye dualı protesto
Mısır'daki kanlı müdahaleye dualı protesto
GİRİŞ 14.08.2013 16:12 GÜNCELLEME 14.08.2013 16:12

Bu sabah başlayan müdahalelerin ardından çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesini protesto eden bazı sivil toplum kuruluşları, Fatih Camii avlusunda yapılan gösteride Batı'nın ikiyüzlü politikalarına ve Mısır'daki darbecilere tepki gösterdi. Darbecilere karşı mücadele eden Müslüman Kardeşler'e 'yanınızdayız' mesajı verildi. Darbecilere direnenlere dua edildi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Özgürder ve Anadolu Gençlik Derneği gibi kuruluşların çağrısı ile bir araya gelen çok sayıda gösterici Fatih Camii avlusunda toplandı. Öğle namazının ardından toplanan kalabalık "Katil Sisi, seninleyiz Mursi" sloganları atarak darbecilere karşı mücadele eden Mısır halkına destek verdi. "Ülkeler farklı Sisi'ler hep aynı, darbeci firavunlar döktükleri kanda boğulacak, diren Mursi, diren Mısır" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler tekbir getirerek darbecileri protesto etti.

Gösteriye sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Sanatçı Ahmet Dönmez de alanda toplanan kalabalık arasında yer aldı.

Mısır bayraklarının taşındığı gösteride kürsüye çıkanlar batının Mısır'a yönelik politikalarını ve Mısır'daki darbeci Sisi yönetiminin uygulamalarını protesto etti. İHH Başkan Yardımcısı Osman Atalay, Avrupa Birliği'nin üst düzey temsilcilerinin ve ABD Dışışleri Bakanı Kerry'nin tavırlarının dikkat çektiğini söyledi. Atalay, "Kerry, Mısır'da cereyan eden olaylar için 'Mısır ordusu Mısır'da demokrasiyi inşa etmeye çalışıyor.' İste Mısır ordusunun nasıl bir demokrasi inşa ettiğini gördük. Sabaha karşı insanlar katledildi ve katledilmeye de devam ediyorlar" dedi.

Özgürder adına konuşan Hamza Türkmen de yapılan zulmün mutlaka karşılığını bulacağını söyledi. Türkmen, 3 Temmuz'da gerçekleşen darbenin ardından Mısır halkının meydanlarda özgürlük çağrısı yaptığını hatırlattı. Adeviye Meydanı ve diğer alanlarda hayatlarını kaybedenler ve darbecilere direnen Mısırlılar için dua edildi.

Gösteriye katılanlar arasında Mısır'daki darbe sonrası gelişmelerde yakınlarını ve hatta çocuklarını kaybedenler de yer aldı. 5 arkadaşını gösteriler sırasında kaybettiğini belirten Mısırlı bir konuşmacı, insanların Mısır'da sadece Allah'ın birliğini haykırdığını ve ellerinde savunma araçları olmaksızın direnmeye devam ettiklerini söyledi. Konuşmacının sözleri sık sık tekbirlerle kesildi. Yabancı konuşmacılardan bir diğeri de iki oğlunu da gösteriler sırasında kaybettiğini belirterek "Allah'a yemin olsun ki Sisi, çocuklarımın kanı boşuna akmayacaktır" dedi. Konuşmacı göstericiler tarafından tekbirlerle desteklendi.

Konuşmaların tamamlanmasıyla birlikte Fatih Camii avlusunda bulunan gruplar dağıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü