İşte Marmara'da en iyi su kalitesine sahip 22 plaj

Marmara Denizi'nin, Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde deniz suyu ile İznik Gölü kıyısındaki plaj ve kamplarda yapılan ölçümlerde bölgenin "iyi kalite su"ya sahip olduğu belirlendi

İşte Marmara'da en iyi su kalitesine sahip 22 plaj
İşte Marmara'da en iyi su kalitesine sahip 22 plaj
GİRİŞ 16.08.2013 14:10 GÜNCELLEME 16.08.2013 14:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Deniz suyunun "orta kalite" olduğu tespit edilen Mudanya'daki Kızılay Kampı hariç ölçülen tüm noktalarda sular, referans değerler aralığında çıktı.AA muhabirinin, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğünce bu ay gerçekleştirilen deniz suyu kirliliği ölçümlerinin sonuçlarından derlediği bilgilere göre, deniz kıyısında Gemlik ve Mudanya'da 8'er, Karacabey'de 3, göl kıyısında ise İznik'te 3, Orhangazi'de bir olmak üzere 23 kamp ve plajda kirlilik ölçümleri yapıldı.

Bu kapsamda, 100 mililitrede bulunan bakteri sayısının "kılavuz ve zorunlu değerler'' olarak dikkate alındığı ölçümlerde, "toplam koliform", "fekal koliform" ve "fekal streptokok" parametrelerinin, referans değerler aralığında olduğu tespit edildi.

Su kaliteleri 23 plajdan 22'sinde "iyi", birinde "orta" düzeyde çıkarken "kötü kalite"de suya sahip plaj bulunmadığı saptandı.

Toplam sonuçlar kılavuz değerlerin altındaysa "iyi kalitede su (girilebilir)", kılavuz değerle zorunlu değer arasındaysa "orta kalitede su (girilebilir)", zorunlu değerlerin üzerindeyse "kötü kalitede su (girilemez)" değerlendirmesinin yapıldığı ölçümlerde, sadece Mudanya'daki "Kızılay Kampı"nda "orta kalitede su" tespit edildi.

- Güney Marmara'nın "iyi kalite" deniz suyuna sahip kıyıları

Güney Marmara'da "iyi kalite" deniz suyuna sahip sahil ve plajlar şöyle:

Gemlik: Narlı Halk Plajı, Karacaali İzcilik Kampı, Büyükkumla Halk Plajı, Küçükkumla Orman Kampı, Hasanağa İzcilik Kampı, Gemsaz Halk Plajı, Kumsaz Halk Plajı, Kurşunlu Sitelerönü Halk Plajı.

Mudanya: Burgaz Altınkum Halk Plajı, Burgaz Halk Plajı, Kumyaka Halk Plajı, Zeytinbağı Halk Plajı, Eşkel Halk Plajı, Eğerce Halk Plajı, Coşkunöz Halk Plajı.

Karacabey: Yeniköy Halk Plajı, Malkara Halk Plajı, Kurşunlu Halk Plajı.

İznik Gölü: Göllüce Halk Plajı, İnciraltı Mevki Halk Plajı, Darka Tatil Köyü, Orhangazi Halk Plajı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Esad Kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    kanalizasyonu memleket genelinde %100 arıtırsın sularında temiz olur. bekliyoruz bakalım daha kaç sene beklememiz gerekecek medeniyeti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü