Eyüp Sultan Camii önünde Mısır protestosu

Eyüp Sultan Camii'nde Cuma namazı sonrası toplanan yüzlerce kişi, Mısır'da Mursi yanlılarına karşı yapılan müdahaleyi protesto etti.

Eyüp Sultan Camii önünde Mısır protestosu
Eyüp Sultan Camii önünde Mısır protestosu
GİRİŞ 16.08.2013 17:20 GÜNCELLEME 16.08.2013 17:24

Müdahale sırasında ölenler için cenaze namazı kılan kalabalık yapılan konuşmalar ve duanın ardından dağıldı.

Özgür - Der, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütü öncülüğünde Eyüp Sultan Camii'nin avlusunda Cuma namazı sonrası toplandı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi ellerinde Mısır ve Arapça yazılı bayrak ve flamalar ile Muhammed Mursi'nin fotoğraflarını taşıdı.

Sık sık tekbir getiren grup, "Darbeci firavunlar döktükleri kanlarda boğulacak", "Darbeciler yenilecek, İslami hareket kazanacak", "Suriye'de Mısır'da direnişe bin selam", "Darbeci firavunlar döktükleri kanda boğulacaklar" yazılı pankartlar "İslami hareket engellenemez", "Defol Sisi seninleyiz Mursi", "İhvan'a selam direnişe bin selam" sloganları attı. Grup daha sonra Mısır'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına bir açıklama yapan Özgür - Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, canlı yayınlarla katliamın ilk defa yaşandığını belirterek, "Bu alçaklık bu zalimlik Mısır cuntasına nasip oldu. Bunlar firavun torunlarıdır. Bunlar Aziz şehidimiz Seyyid Kutup'u idama götüren Abdullah Sır'ın torunlarıdır. Bunlar İsrail ile işbirliği yapan Sedat'ın çocuklarıdır. Bunlar katil, hırsız, zalim Mübarek'in devamıdırlar. İnanılmaz vahşet sahnelerine şahit oluyoruz. Cesetlerimiz sokaklarda yaralılarımıza müdahale edilemiyor. Düşünün ki, Kahire'nin sıcağında İskenderiye sıcağında yerlerde yaralı olarak yatan kardeşlerimiz var. Ve kimse onlara müdahale edemiyor. Çünkü müdahale edenleri, Sisi'nin ABD'nin katilleri kafalarından enselerinden alınlarından vuruyorlar. Bu zalimleri bu alçakça cinayetleri işlelenleri biliyoruz. Ama şunu da görelim. Bunların ortakları var tek başlarına yapmıyorlar bu katliamları. Tam 1,5 aydır mısırda yapılan bu zorbalığa bu hukuksuzluğa karşı hala darbe bile diyemeyenler, çatışma oldu diyenler o ABD'nin Batı'nın katilleri bu kanın ortaklarıdırlar." dedi.

Daha sonra söz alan Yazar Abdurrahman Dilipak katılımcılara konuşmasının ardından darbe karşıtlarının özgürlük sembolü simgeleyen 4 parmakla oluşturulan "Rabia" işaretini yaptırdı. Gösteri yapılan konuşmalar, şiirler, grup yürüyüşün ezgileri ve duaların ardından sona erdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi