PKK'dan hükümete mesaj var

KCK'nın Irak'ın Kandil Dağı'nda bulunan Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, çözüm sürecinde PKK olarak atmaları gereken bütün adımları attıklarını belirterek, hükümete mesaj gönderdi.

PKK'dan hükümete mesaj var
PKK'dan hükümete mesaj var
GİRİŞ 16.08.2013 17:36 GÜNCELLEME 16.08.2013 17:36
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

PKK'nın Eruh ve Şemdinli baskınlarını syaparak ilk silahlı eyleme başlamasının yıldönümü nedeniyle görüntülü bir mesaj yayınlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Örgüt ile aynı çizgide yayın yapan televizyon ve sitelerde yayınlanan mesajında Cemil Bayık, Kürt sorununu demokratik ve siyasi yollarla çözmekte ısrar ettiklerini öne sürdü, ancak hükümetin bunu anlamak istemediğini, yanlış anladığını veya ısrarlarını zayıflık olarak gördüğünü iddia etti.

ÖCALAN'IN İSTEDİĞİ 8 KOMİSYON BİRAN ÖNCE KURULMALI

Hükümetin bu nedenle Kürt sorunun demokratik ve siyasi yollarla çözülmesini istemediğini belirterek, "Sorunun çözümü için 1'inci aşamayı başarı ile bitirdik, 2'nci aşamaya geldik. Devlet ve hükümetin yapması gerekenleri yapmasını bekliyoruz, ama atmaları gereken adımları atmıyor, atmak istemiyor. Adım atmamak için bahane arıyor bir çok bahaneyi öne sürüyor. Propaganda yaparak geçmişte olduğu gibi çözümsüzlüğü Kürtlere bağlamak istiyor ve PKK'yı yeniden suçlamak istiyor. Fakat, Kürtler eski Kürtler değil, dünya da eski dünya değildir. Artık Türk devleti ve hükümetinin bu propagandalardan vazgeçmesi gerekir ve yola gelmesi gerekir. Abdullah Öcalan'ın hükümete sunduğu 8 komisyonun bir an evvel kurulması ve yasal hazırlık yaparak bu yasaların meclisten geçirilmesi gerekir ki 2'nci aşama sona ersin ve 3'üncü aşama olan normalleşme aşamasına geçilsin" dedi.

1 EYLÜL'E KADAR HÜKÜMETE SÜRE VERDİK

Cemil Bayık, ısrarlarının zayıflık olarak görülmemesi gerektiğinin de altını çizerek şöyle konuştu: "Israrımız, amacımız, çizgimiz ve doğruluğumuzdan kaynaklanıyor. Böyle anlaması gerekiyor ve görevlerini yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye'deki demokratlar, liberaller ve yurtseverlerin hükümetten o komisyonları kurup çalışmasını istemesi gerekir ki süreç tıkanmasın. Tıkanırsa sebebi devlet ve hükümettir. Bu konuda hükümete baskı yapılmalı ki süreç tıkanmasın. Süreç tıkanırsa Türkiye ve Kürt halkı da zarar görecektir. Çok hassas bir süreçten geçiyoruz. Süreç tıkanma aşamasındadır. Biz çalışarak tıkanma aşamasından süreci çıkarmak istiyoruz. Hükümet ve devlet istemiyor tıkanma aşamasından çıksın. Attığımız adımlara seçimlere kurban etmek istiyorlar. Kürt sorunu, attığımız adımları ve ısrarımızı seçimlere kurban edemezler. Türkiye halkının buna izin vermemesi gerekir ve çözümde ısrar etmesi gerekir. Baskı yapsınlar ki devlet adım atsın ve komisyonları kabul etsin ki süreç tıkınma aşamasından çıksın. 1 Eylül'e kadar devlet ve Hüküme süre verdik. Tutumlarını gözden geçirsinler. Biz halkımız ve dünya öğrenmek istiyoruz, adım atacaklar mı atmayacaklar mı, çözümü istiyorlar mı yoksa istemiyorlar mı? Bunu açıklamaları gerekir. Şimdiye kadar yürüdüğü gibi artık yürümüyor. Artık bizim atacağımız adım kalmadı. Bugüne kadar bir çok proje sunarak ve adım atarak bugüne kadar getirdik. Bundan sonra süreci götürmemiz için devlet ve hükümetin adım atması gerekir. Doğrusu budur adım atmazlarsa tıkanmadan kendileri sorumlu olur. PKK ve Kürt halkını kimse bundan sorumlu tutamaz."

"KÜRT ULUSAL KONFERANS İLE 100 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLUYOR"

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Erbil'de yapılacak olan Kürt Ulusal konferansı ile ilgili ise, "Erbil'de Kürt ulusal konferansının yapılması ile Kürt halkının 100 yıllık rüyası ve hayali gerçekleşecek. Bundan güzel ne olabilir. Bu kongrenin Kürt birliğini sağlaması ve her ülkedeki Kürt sorunlarını çözmesi için rol oynamasını umut ediyorum. Komşu ülkelerin ve Kürtlerin yaşadığı ülkelerin de bu kongrenin başarılı geçmesini için destek vermesi gerekir" diye konuştu.

YORUMLAR 17
  • Ömer ERKAN 10 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı devleti'ni ağzına alanlar. sultan II. Abdülhamid han'ın yaptırdığı bir binada okudum.yahudilere karşı ne vatan topraklarını ne de devlet onurunu sattığını görmedim.kendine biz osmanlı evlatlarıyız diyen şimdiki nesil utanmalı bundan.nato'ya malatya küre üssünü peşkeş çekenler,binlerce vatan evladını öldürenle masaya oturanlar,faiz haram deyip şöyle kredibilitemiz var böyle bprsamız var,bankalarımız tavan kar ediyor diyenler mi osmanlı torunu olduğunu iddia ediyor.bu olsa olsa yeni bir chp modeline uyar.çaktırmadan sessizce.bu hükümet eski chpnin yeni versiyonudur.
    Cevapla
  • Ömer ERKAN 10 yıl önce Şikayet Et
    tuncay ayaz . milliyetçi-muhafazakar insanları pkk ile işbirliği ile itham etmek,hükümetin yanlış icraatlarına ''hatalı'' bile diyememek,gözünü hırs bürümek,rabbine dua edip şehitolanların kemiklerini sızlatmak ne zamandan beri iyi politika oldu.yeni osmanlı modeli deyip atalarımızın adını lekelemeyin.onlar ne eflak'ta ne makedonya'da ne de arap diyarında isyan edene aman vermediler.osmanlı hoşgörüsü dediğimiz şey osmanlı kurallarıyla oldu.kör tavuk kendini darı ambarında zannediyor.iki gün sonra pkk biz barıştan vazgeçtik derse ve kan akarsa ''dış devletler istemedi'' diyeceğiniz de aşikarken.
    Cevapla
  • tuncay ayaz 10 yıl önce Şikayet Et
    şer ittifakı. ak parti gitsin diye..burada milliyetçi geçinenler pkk ip ve illagal örgütlerle işbirliği yapmaktan çekinmezler..
    Cevapla
  • tuncay ayaz 10 yıl önce Şikayet Et
    remzi altunkaya. gezi oalyları aylar öncesinden planlanan bi darbe girişimiydi..kendiliğindne gelişen bi olayda divan oteline iki bin kişilk seyyar hastane kurulmaz..12 kamyon ilaç depolanmaz..şu gerçekleri görün artık..
    Cevapla
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    açılım ve hükümetin demokratikleşme paketi sizi köşeye sıkıştırdı o kadar. israilden aldığınız talimatla ırak ve suriyeye çekildiniz daha iyi karıştırmak için barışa karşı olmadığınız intibaını vermeniz gerekiyor size söylenen orda gücünüzü toplayın eylülde ekimde türkiyeyi karıştıracaklarını söylüyor israil yandaşları değilmi!?büyük israilin köleliği hoşunuzada gidiyor ve sizi şuan kuzey suriye için kullanıyorlar işler yolunda gitmezse döneceksiniz tabi çünkü siz kürt türk arap hariç herkesin arkadaşısınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı