Kadın muhtarlar Van'da buluştu

Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan 50 kadın muhtar, Van'ın güzelliklerini görmek ve Vanlılarla buluşmak için kente geldi.

Kadın muhtarlar Van'da buluştu
Kadın muhtarlar Van'da buluştu
GİRİŞ 17.08.2013 18:54 GÜNCELLEME 17.08.2013 18:54

Van Belediyesi'nin destekleriyle kenti ziyaret eden kadın muhtarları Van Belediye Başkan Vekili Ayşe Harmancı karşıladı. Van Gölü sahillerinde sık sık hatıra fotoğrafı çektiren ve gördükleri manzaraya hayran kalan kadın muhtarlar, Van'ın güzellikleriyle turizme kazandırılması gereken bir il olduğunu vurguladılar.

"Gençlerimizin ölmesini kadınlar ve anneler olarak kesinlikle görmek istemiyoruz"

Kadın muhtarları kentte ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Van Belediyesi Başkan Vekili Ayşe Harmancı, seçilmiş anlamda kadınların temsiliyetinin istenilen düzeyde olmamasına rağmen, yerel düzeyde seçilmiş kadın muhtarları Van'da görmenin sevincini yaşadıklarını açıkladı.

Batının bölgeyle ilgili önyargılarının farkında olduklarını ve bu ziyaretlerle bu yargıların değişeceğine inandıklarını aktaran Harmancı, şöyle dedi:

"Bölgeyle ilgili önyargıyı bu arkadaşlarımız değiştireceklerdir. Bu önyargıları hassasiyetle yaklaşarak kırabiliriz. Kadın muhtarların burada gördükleri samimiyeti gittikleri illerde anlatacaklarını biliyoruz. Bundan sonra ne batının ne doğunun kardeşliğe önyargıları olmayacak. Umuyoruz bu kardeşlik süreci devam eder. Gençlerimizin ölmesini kadınlar ve anneler olarak kesinlikle görmek istemiyoruz. Barış gelecekse kadınların ve annelerin çabası sonucu gelecektir. Buna herkesin destek sunacağını umuyoruz."

"Biz buradaki insanların yüreğine dokunmaya geldik"

Batı ile doğu arasında ayrımcılığın olmadığını, gönüllerin bir olduğunu belirten Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu ise insanların yaşam şekilleri ve bakış açılarının farklı olabileceğini ancak bu ülkede tek vücut gibi olduklarını söyledi.

Vanlılarla sevgilerini paylaşmak için kente geldiklerini, daha önce kadın muhtarlar olarak yaşanan acılı süreçten dolayı kente gelemediklerini dile getiren Erenoğlu, "Hepimiz aynı yüreği taşıyan insanlar olarak barışı destekliyoruz. Hem Van depreminin acısını paylaşmak hem de Van insanı ile buluşmak için buraya geldik. Biz buraya insanların yüreğine dokunmaya ve yüreğini hissetmeye geldik. Biliyoruz ki bir insanın yüreğine dokundukça her şey güzel olur. Biz de o yüreklere dokunmaya ve hissetmeye geldik" dedi.

Van'a gelerek oluşturdukları gönül birliğine katkı sunan tüm kadın muhtarlara teşekkür eden Van Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, bu tür organizasyonlarla doğu ve batıyı birleştirdiklerini, insanlar arasında gönül ve barış bağını kurduklarını vurguladı.

Van ziyaretinin ardından meslektaşlarının Van'ın güzelliklerini gittikleri illerde anlatacaklarını ve onların da Van'ı ziyaret etmelerine vesile olacaklarını dile getiren Tanrıtanır, oluşturulan gönül bağının bundan sonra da farklı organizasyonlarla devam etmesini diledi.

Bugün kente gelen kadın muhtarlar iki gün boyunca Van'ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, vatandaşlarla bir araya gelecekler.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor