Sanat dünyasından Mısır'a destek

Mısır'daki darbe karşıtlarının sembolü '4' yani Rabia işareti Türkiye'de hızla yayılıyor. Sanat dünyasından da büyük destek geldi.

Sanat dünyasından Mısır'a destek
Sanat dünyasından Mısır'a destek
GİRİŞ 18.08.2013 17:42 GÜNCELLEME 18.08.2013 22:45
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan'ın ardından dün Çaykur Rizesporlu Sercan ve Fenerbahçeli Emre Belözoğlu da attıkları gollerden sonra Rabia işareti yapmıştı. Katliam ve darbeye tepkinin sembolü sanat dünyasında da hızla yayılıyor...

Mısır'daki katliam sürerken, darbeye direnenlerin parmaklarıyla yaptığı '4' Rabia işareti dalga dalga yaylıyor. Arapçada "dördüncü, dört" anlamına gelen "Rabia" kelimesi Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü. Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Bursa'da yaptığı konuşmada Rabia işareti yaptı. Akşam ise Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçında gol atan Emre Belözoğlu'ndan aynı işaret geldi. Rabia işareti, sosyal medyada da Mısır'daki darbe ve katliama tepki olarak hızla yayıldı. Pek çok twitter kullanıcısı, yazarlar, siyasetçiler, aktivistler de protestoya katıldı.

ÖZCAN DENİZ, HANDE YENER

Özcan Deniz, Hande Yener, Doğuş, Volga Tamöz, ünlü prodüktör Polat Yağcı gibi isimler profillerini Rabia işaretiyle değiştirerek darbe karşıtı gösteri yapan Mısırlılar'a destek verdi.

YORUMLAR 15
  • kamil hisarlı 10 yıl önce Şikayet Et
    1461 Trabzonsporlu Taha da listeye eklenmeli. Attığı golden sonra o da rabia işaretini yaptı.
    Cevapla
  • mustafa akkus 10 yıl önce Şikayet Et
    Her insan olan bu durumu kınaması lazım. gezi iğle burayı bir tutanın Ebu cehil den farkı yok orada polis şehit ediliyor kimse sahip çıkmıyor gezi de ölen o şahıssa ke-mal ve Ebu cehiller sahip çıkıyor ALLAH cahil bir topluluk tan milleti korusun
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    R4bia işareti Darbecileri ve gezicileri bozar!?...... ......Bu yüzden bu işareti fazla yapmayın,kullanmayın? ....adamların kimyaları bozuluyor?...yoksa yine çıkarlar taksime sağa sola pis,lerler......:).
    Cevapla
  • OĞUZHAN 10 yıl önce Şikayet Et
    sn koprulu HAYIRDIR?. Amacın ne onu anlamadım. tutturmuşsun bir reyhanlı saldırısı diye maşallah tüm haberlerin altına kopyala yapıştır yapıyorsun. Anladık R4BİA işaretine(önceki yorumunda boş iş demiştin) karşısın, MISIRdaki MASUM HALK a karşısın, HALK iradesine karşısın.DEMOKRASİYE karşısın...
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Rabia işaratini ; CHPden, solculardan,İP, koministlerden Laiklerden beklemeyin .. Çünkü bunlar darbecilerle aynı zihniyet !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam