28 Şubat mağduru avukattan Demirel isteği

Erzurum'da yaşayan Avukat Mustafa Polat, Ankara 13'üncü Ağrı Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasıyla ilgili Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade verdi.

28 Şubat mağduru avukattan Demirel isteği
28 Şubat mağduru avukattan Demirel isteği
GİRİŞ 19.08.2013 12:02 GÜNCELLEME 19.08.2013 12:06

Dosyada müşteki olarak yer alan Polat, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de yargılanmasını istedi.

Refahyol hükümetinin düşürülmesine teşebbüs edildiği iddiasıyla açılan ve Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay eski 2'inci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de sanık olarak yargılandığı 28 Şubat davasına Erzurum'dan 8 müşteki katıldı. Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında Erzurum'da ifadeleri alınan 5'i kadın toplam 8 kişi, sanıklardan şikayetçi oldu.

'İMAM HATİPLİ OLDUĞUM İÇİN FİŞLENDİM'

İmam hatip öğrencisi olduğu için KKTC'de özel bir üniversitede okumak zorunda kaldığını belirten Avukat Mustafa Polat, üniversite okuduğu dönemde kaldığı eve baskın yapıldığını, fişlendiğini ileri sürdü. Erzurum Barosu Avukatlarından Mustafa Polat, mahkemeye sunduğu dilekçesinde şunları söyledi:

"İddianamede her ne kadar bu sürecin sadece askeri yönü ele alınmış olsa da darbenin sivil, politik, medya ve yurt dışı ayaklarının olduğunu da unutmamak gerekir. Mesut Yılmaz mecliste konuşurken, 'İmam hatipler vahabi yetiştiren okullardır' dedi. Bu kişiden şikayetçiyim. Süleyman Demirel o dönem konuşmasında 'Türban özgürlük falan değildir. Bu gericiliktir. İlla da başı bağlı okumak istiyorsan Arabistan'a git' demişti. Süleyman Demirel bu sözleri ile başörtülü insanlara hakaret etmiştir. Benim annem de başörtülüydü."

'DEMİREL'İN DE İMZASI VAR'

İddianamede 'tarikatların genel yapısı' adlı belgede, dini kitap okuyan bir çok masum vatandaşın da fişlendiği ve irticai tehdit olarak görüldüğünün anlaşıldığını kaydeden Avukat Mustafa Polat, "MGK kararlarında Süleyman Demirel'in imzası olduğundan ve televizyonda irtica ile mücadele etmesi için görevlendirme yaptığını bizzat kendisi söylediğinden, kendisinin de dosyada sanık olarak yer almasını talep ediyorum" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt