ÖSYM Başkanlığından CHP'li vekile dava

ÖSYM Başkanlığı, "2013 LYS'ye başvuran adayların bazılarının, sistem hatası nedeniyle başvurularının kabul edilmediği" iddiasında bulunan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'a, bin liralık manevi tazminat davası açtı.

ÖSYM Başkanlığından CHP'li vekile dava
ÖSYM Başkanlığından CHP'li vekile dava
GİRİŞ 19.08.2013 15:52 GÜNCELLEME 19.08.2013 15:52

Dava dilekçesinde, 15-16 Haziran 2013'te yapılan LYS'ye, 22-29 Nisan 2013'te başvuruda bulunan bütün adayların kabul edildiği, adayların, merkezden kaynaklanan herhangi bir mağduriyetinin bulunmadığı kaydedildi.

Kart'ın, "adayların, ÖSYM'nin sistem hatasından mağdur olduğuna" ilişkin ÖSYM Başkanlığına yaptığı başvuruya ve açıklamalarına yer verilen dilekçede, "Merkezimiz kişilik haklarını hedef alan davalının, hukuka aykırı beyanatı, haksız fiil teşkil etmekte, merkezimizin kişilik haklarına halel getirmekte, kamuoyunu yanıltmakta, önemli ve öncelikli kamu hizmeti misyonuna sahip bir kamu kurumu olan ÖSYM Başkanlığının toplum nezdinde güvenilirliği ve saygınlığını zedelemektedir" ifadesi kullanıldı.

Dilekçede, "kişisel haklara basın yolu ile saldırı ve bu yolla kurum itibarının zedelendiği" gerekçesiyle, Kart'tan bin lira manevi tazminat talep edildi.

Davanın reddedilmesi talebi

Atilla Kart, davanın görüldüğü Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesine cevap dilekçesi vererek, davanın reddedilmesi talebinde bulundu.

ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, "başarısızlığını ve öngörüsüzlüğünü" kamufle etmek amacıyla, kurumun kimliğini ve nüfuzunu kullanarak söz konusu davayı açtığını iddia eden Kart, Eylül 2010'dan bu yana, ÖSYM tarihinde olmayan yoğunlukta ciddi olayların yaşandığını, bunların hiçbirinde kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapılmadığını ileri sürdü.

ÖSYM'yi, halk ve millet adına denetlemenin asli görev ve sorumlulukları arasında bulunduğunu ifade eden Kart, "haksız ve dayanaksız olan davanın" reddine karar verilmesini talep etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!