Gülen, aldığı ödülü 'Barış Projeleri'ne bağışladı

Geçtiğimiz hafta Güney Kore'de 1997'den bu yana düzenlenen prestijli Manhae Barış Ödülü'nü alan Fethullah Gülen, ödülle birlikte verilen 28 bin doları onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın “Barış Projeleri”ne bağışladı.

Gülen, aldığı ödülü 'Barış Projeleri'ne bağışladı
Gülen, aldığı ödülü 'Barış Projeleri'ne bağışladı
GİRİŞ 22.08.2013 11:12 GÜNCELLEME 22.08.2013 11:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Barış Projeleri programı, dünyadaki savaş ve şiddetli çatışmaların önlenmesi adına barış ve uzlaşı metotları geliştiren ve uygulayan girişimcileri teşvik amaçlı hazırlandı. Program çerçevesinde, diyalog, uzlaşı, birlikte yaşam, çoğulculuk, demokrasi ve kutsala saygı, çevre bilinci, insan hakları, kadın-erkek eşitliği gibi konularda geliştirilen projelere 50 bin dolar ödül verilecek. İlki 2014 senesinin Mart ayında düzenlenecek ödüllere, dünyanın dört bir yanından barış ve çözüm üreten projeler, kişiler ya da sivil toplum kuruluşları adına katılabilecek.

Güney Kore'nin bağımsızlığı için mücadele eden insan haklarıaktivisti ve şair Han Yong-un (1879-1944) anısını yüceltmek için düzenlenen Manhae ödülleri, her yıl barış, toplumahizmet, akademik başarı, sanat ve edebiyat alanlarında veriliyor. Kore'nin bağımsızlık mücadelesi sırasında şiddetten uzak durma çağrısı yapan ve şiirlerinde eşitlik ve özgürlük temalarını işleyen Han Yong-un, bu alanda bütün dünyada ilham olmuştu. Daha önce Güney Afrikalı lider Nelson Mandela, Tibet'in dini lideri Dalay Lama, İranlı aktivist Şirin Ebadî, Kuveytli şair Sheikha Saud gibi isimlere verilenManhae Barış Ödülü 2013'te bütün dünyada barış, hoşgörü ve diyalog çalışmalarıyla milyonlara ilham olan FethullahGülen'e takdim edildi.

Güney Kore'nin Kongwondo eyaletinde düzenlenen ödül törenine, ödülü Fethullah Gülen adına almak üzere katılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil konuşmasında Gülen'in bu ödülü şahsı adına değil, dünyanın dört bir yanında barış soluklayan gönüllüler adına kabul ettiğini vurguladı. Yeşil, “Gülen'in fikirlerinden ilham alan Hizmet Hareketi hiçbir karşılık beklemeden başkaları için yaşama mefkûresiyle insanlığa hizmet için yola çıkmıştır.” derken ödülün “insan-ı kâmil gayesi taşıyan ve memleketi için büyük fedakârlıklar yapan Rahip Manhae'nin adını taşımasını” önemsediğini kaydetti.

Fethullah Gülen'in bağışta bulunduğu, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın “Barış Projeleri” isimli programı (www.peaceprojects.net) bütün dünyadaki birlikte yaşama, inanca saygı, ifade özgürlüğü, cinsiyet eşitliği, çoğulculuk gibi meselelere pozitif katkı sunan çalışmaları maddi ve manevi anlamda teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda, dünyanın her yerinden sivil toplum kuruluşları ve şahıslar (akademisyenler, aktivistler, sanatçılar, eğitimciler, gazeteciler ve öğrenciler) Eylül 2013'e kadar başvuru yapabilecekler.

YORUMLAR 6
  • ilker mirza 10 yıl önce Şikayet Et
    Canım hocam. yine arkadaşlar üşenmemişler, seni takip etmişler, yorumlar yazmışlar
    Cevapla
  • nurettin gül 10 yıl önce Şikayet Et
    İnsani değerler hep ön planda... Dünyanın her tarafında müspet ve hayırlı hizmetleri ile dünyaya adeta yön veren ecdadın torunu,her fırsatı ganimet bilip insanlık adına fikir üreten biri olarak görüyorum
    Cevapla
  • Hakikat 10 yıl önce Şikayet Et
    Cumavank. Barışın kardeşliğiin geçici olarak bile kurulması birbirimizi anlamakdan geçiyor.
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 10 yıl önce Şikayet Et
    reklamın kötüsü olmaz derlerse de. zamansız reklam zararlıdır...
    Cevapla
  • ester malik 10 yıl önce Şikayet Et
    işiniz gücünüz, reklam ve propaganda. bir insanın ancak bu kadar reklamı olur,kendin çal ,kendin oyna hesabı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?