Bu da oldu! Engelli derneğine icra geldi

Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesine birikmiş kira borçları nedeniyle icra geldi.

Bu da oldu! Engelli derneğine icra geldi
Bu da oldu! Engelli derneğine icra geldi
GİRİŞ 26.08.2013 14:40 GÜNCELLEME 26.08.2013 14:40

Şube Başkanı Erdem Çerçioğlu, Konak Katlı Otoparkı İş Merkezi'ndeki dernek binası önünde yaptığı açıklamada, 3 yıl önce engellilere eğitim vermek üzere mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait katlı otopark içindeki iş merkezinde faaliyete başladıklarını, dersliklerin de bulunduğu 4 ofis için yıllık 14 bin 100 lira kira ödediklerini söyledi.

20 bin liraya yakın kira ödemesinin ardından yaşadıkları sonunlar nedeniyle biriken kira borcunun 11 bin liraya ulaştığını aktaran Çerçioğlu, bu nedenle dün icra geldiğini ayrıca büroların 1 ay içinde boşaltılmasının talep edildiğini istendiğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesine yüksek kira bedelinin düşürülmesi veya işbirliği protokolleriyle ücretsiz hale getirilmesi için başvuruda bulunduklarını ancak cevap alamadıklarını anlatan Çerçioğlu, "Biz borcumuzu ödemeyelim demiyoruz. Ancak kiranın devam etmesi borcu büyütüyor. İzmir'in kira ödeyen tek engelli derneğiyiz. Bildiğimiz kadarıyla Türkiye'de de örneği yok. Belediye, engellilerin istihdamı, rehabitasyon gibi hizmetlere ortak olunması talebini içeren tekliflerimize malesef yanıt vermemekte derneğimizin ekonomik olarak iflas noktasına gelmesine seyirci kalmaktadır."

Çerçioğlu, sorunu ilettikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çözüm vadettiğini, CHP'li milletvekillerinin de "engelli derneğinden kira mı alınır ?" diyerek tepki gösterdiğini iddia etti.

Çerçioğlu, toplantıda Türkiye'nin çeşitli kentlerinde yerel yönetimler ve engelli dernekleri işbirliğiyle yapılan projeler hakkında da bilgi verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı