Savaş uçakları Suriye için havalandı

ABD'nin Suriye'yle ilgili açıklamalarının ardından Diyarbakır'da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığında savaş uçakları gün boyu eğitim uçuşu yaptı.

Savaş uçakları Suriye için havalandı
Savaş uçakları Suriye için havalandı
GİRİŞ 27.08.2013 22:35 GÜNCELLEME 27.08.2013 23:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Suriye'de BM heyetinin kimyasal silah kullanıldığına dair bulgulara rastlamasının ardından ABD başta olmak üzere çok sayı da NATO ülkesi olayı şiddetle kınayarak bir müdahalenin yapılmasını talep etti. Bu taleple birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri teyakkuza geçti.

Diyarbakır'da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığına bağlı 8. Ana jet üssünde sıcak saatler yaşandı. Diyarbakır'dan havalanan F-16 uçakları, gün boyu eğitim uçuşu yaptı. Yaklaşık 15 savaş uçağının katıldığı eğitim uçuşuna tam mühimmatlı havalandığı öğrenildi. Yaklaşık 3 saat süren eğitim uçuşunun ardından savaş uçakları, sorunsuz bir şekilde eğitimini tamamlayarak inişe geçti.

Bu arada Suriye'de yaşanan gelişmeler üzerine Türkiye'de bulunan diğer hava üslerinden Diyarbakır'a çok sayı da F-16 savaş uçağı sevk edildi. Sevk edilen bu uçaklara geçici hangar yapımı da devam ediyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • minber 10 yıl önce Şikayet Et
    kurşunla ölende insan gazla ölende. saptırmanıza gerek yok tabiki her iki durumdada insanlar katlediliyor fakat türkiye en başından beri dünyayı bu konuda harekete geçirmeye çalışıyordu zaten sadece gaz olayından sonra eli güçlendi ve bunu başardı dünyayı harekete geçirdi başka neyapabilirdiki dünyanın süper gücü abd gibi bir devletin ırakta düştüğü halleri görüyoruz biz dahamı güçlüyüzki abd den suriyeye giricez hemen esedi deviricez çıkıcaz. bukadar basitmi savaş tabiki bu taşın altına batılı ülkelerinde elini koyması için çabaladı türkiye ve neticede başardı. tamam kimse ölmesin ama bir zalimin boyundurluğu altında yaşamaktansa ölüm daha evladır en azından o boyunduruktan kurtulma uğruna ölürsün.
    Cevapla
  • minber 10 yıl önce Şikayet Et
    seyyid ali kimse savaş meraklısı değil. heleki hiç bir müslüman başka bir müslümanın canını almaya hiçmi hiç meraklı değil olamazda senin müslümandan kastettiğin esed ve askerleriyse ya ben müslüman değilim ya onlar değil bu düşüncemin mesheple falanda bir alakası yok sünni olan saddam halepçeye gaz atıp binlerce kürtü çoluk çocuk katlettiğinde bir türk olarak onada lanet ettim şuan aynısını yapan esedede islam düny7asındaki halk bir çıış arayışında abd ve batılı güçlerle iş birliği yapmayalım tamam peki tek başımıza yada bu halkların tek başlarına başlarındaki bu dikdatörleri bu zalimleri devirme güçleri varmı? bizlerde ve emin olki bu ülkelerdeki vatandaşlarda batılıların bu işemüdahil olmasını istemiyor ama çaresizlik içinde bu işten en az zararla ve batılılara gebe kalmadan nasıl işin içinden çıkarız gerek türkiye gerek muhalifler bunun hesabını yapıyor senin bir önerin varsa buyur dinleyelim.
    Cevapla
  • seyyid ali battal 10 yıl önce Şikayet Et
    barış için savaş,ölen bebekler için öldürülen nice bebekler..... bu kadar savaşa hevesli ahali yarın şehit cenazeleri 1-2 gelmeye başlarsa ,diyeceğiniz ilk cümle:KAN DURSUNDA NE OLURSA OLSUN dur. bunu bir kenara yazın.. yazık müslümana vurmak için ne kadar iştahlısınız. bu iştah her nedense israile karşı hiç kabarmadı. binlerce bebek lübnanada filistinde katledildi...yazık çok yazık...kendinizi bir daha kontrol edin. (eğer namaz kılıyorsanız namazdan sonra kendinizi kontrol edin. çünkü namaz insanı kötü duygulardan beri kılar..kılmıyorsanız bir sure okuyup bekleyin ve tekrar kendinize sorun.)işte batının bize vermek istediği duygu bu.BARIŞ İÇİN SAVAŞ......?
    Cevapla
  • Kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    Vayy bee. ülkesine itimat etmeyenlere bakın. sizin ordumuza hiç mi inancınız yok. eğitim ucusu diyor, saldiri için havalandılar demiyor.
    Cevapla
  • TRConqueror 10 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek. Suriye'nin geleceğinde söz hakkımız olması için Esad'ın yıkılışında büyük payımız olması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki