Mısır ve Suriye için kan toplanıyor

Sağlık yardımı yapan bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır ve Suriye'deki olaylarda yaralananlar için kan bağışı kampanyası başlattı.

Mısır ve Suriye için kan toplanıyor
Mısır ve Suriye için kan toplanıyor
GİRİŞ 30.08.2013 11:59 GÜNCELLEME 30.08.2013 11:59

Kampanyanın duyurulduğu bildiride, Suriye ve Mısır'da yaşanan olayların dünyayı bir utanç çemberine aldığı kaydedil.

Batı dünyasının liderliğinde gelişen evrensel değerler, özgürlük, demokrasi, temel insan hakları taleplerinin hiç bu kadar çiğnenmediği, suç sayılmadığı aktarılan bildiride, şu ifadeler kullanıldı:

"Dünyanın güçlü ülkeleri, siyasi liderleri, uluslararası kuruluşlar hiç bu denli zaaf içinde olmamıştı. Bir yönetimin kendi halkını katletmesi, evlerini, şehirlerini yerle bir etmesi, onları aç, susuz, ilaçsız bırakması, kimyasal silahlarla çocukları, bebekleri hatta hayvanları boğması, insan olanın sessiz kalabileceği bir durum değildir.

Ancak, bundan da vahim ve acıtıcı olanı dünyanın gözü önünde sürüp giden bu vahşetin insanlık umudunu söndürme tehlikesidir. Bu umut sönerse dünya herkes için bir zindan olacaktır. Haksız yere akıtılan kanlar, dökülen gözyaşları tarih boyunca hep zalimler ve destekçilerini boğmuştur.

İnsanlık bir bütündür ve tüm insanlar bu bütünün parçalarıdır. Akıtılan her bir insanın kanı tüm insanlığın kanı, çiğnenen her bir insanın onuru tüm insanlığın onurudur. Her bir masumun şahsında katledilen gerçekte insani değerler ve insanlıktır. Gücü elinde bulunduranların şeref ve itibarıdır. Bu vahşeti değil desteklemek ona sessiz kalmak bile insanlık suçudur.

'Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş; bir insanı yaşatan tüm insanlığı yaşatmış gibidir.' Herkes yaptığının ve de yapabileceği halde yapmadığının ahlaki sorumluluğu altındadır. Haksızlıklara tepki göstermek insani duyarlılığın en alt seviyesidir.

İnsanlığı, insanlığımızı bu ayıptan kurtarmak, çocuklarımıza utanç duymayacağımız bir gelecek bırakmak adına belki son bir fırsatımız vardır. Yeryüzünün duyarlı insanlarını ve uluslararası kuruluşlarını, insanlık adına, dünya barışı ve gelecek umudu adına, Suriye ve Mısır başta olmak üzere tüm yeryüzünde devam eden insani katliamlara karşı çıkmaya ve barışı sağlayıcı girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz."

Bildiriye Kutup Yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği, Kızılay Derneği Ümraniye Şubesi, BİSEG Ümraniye Hizmet Vakfı, RİDA Derneği, Kanser Koalisyonu Platformu (KANKO), Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Dosteli Derneği, Adana Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği imza koydu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!