Hava Harp Okulu'nda mezuniyet töreni

Tören, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in katılımıyla gerçekleşti.

Hava Harp Okulu'nda mezuniyet töreni
Hava Harp Okulu'nda mezuniyet töreni
GİRİŞ 31.08.2013 18:31 GÜNCELLEME 31.08.2013 21:58

Hava Harp Okulu'nda 59. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in katılımıyla gerçekleşti. 

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'nda 59. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ile mezun olacak öğrenciler ile aileleri katıldı.

Tören Cumhurbaşkanı Gül'ün askeri törenle karşılanmasının ardından başladı. Öğrenci Alayı ile Alay Sancağı'nın yerini alması ve Alay Komutanı tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e takdim edilmesinin ardından İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşmasını yapan Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral M.Fatih Sert, bu yıl 7'si dost ve kardeş ülke mensubu olmak üzere, 6'sı bayan toplam 208 genç teğmenin doğruluk mertlik ve şeref timsali olarak göreve hazır olduklarını söyledi.
Konuşmanın ardından dereceye giren teğmenlere tek tek diplomaları takdim edildi. Cumhurbaşkanı Abdullah

Gül, dönem birincisi Buğra Baldan'nın diplomasını verirken dönem ikincisi Teğmen Ali Mert Tüfekçi'nin diploması TBMM Başkanı Çiçek tarafından verildi. Dönem üçüncüsü Teğmen Taner Doğan'ın diplomasını Başbakan Erdoğan, dönem dördüncüsü İsmail Çulhan'ın diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, dönem beşincisi Eyyüp Ergül'ün diplomasını ise Milli Savunma Bakanı Yılmaz verdi.
Öte yandan tören geçişi sırasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olan F-16'lar da alçak uçuş yaparak törene renk kattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar