Türkiye'de kaç köy korucusu görev yapıyor?

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İçişleri Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 46 bin 195 köy korucunun görev yaptığını söyledi.

Türkiye'de kaç köy korucusu görev yapıyor?
Türkiye'de kaç köy korucusu görev yapıyor?
GİRİŞ 03.09.2013 16:13 GÜNCELLEME 03.09.2013 16:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, geçici köy korucularının özlük haklarıyla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler'e yönelttiği soru önergesinin yanıtlandığını belirtti. Bakanlıktan verilen cevapta korucu sayısından maaş miktarlarına bilgiler verildiğini anlatan Ağbaba, şöyle devam etti:

"Türkiye'de 1 Şubat itibariyle 46 bin 195 köy korucusu bulunmaktadır. Bir köy korucusu Ocak 2013 tarihi itibariyle 849,12 TL maaş alıyor. Bu ücret üzerinden herhangi bir vergi alınmıyor. Kesinti de yapılmıyor. Bu ücret koruculara peşin olarak ödeniyor. Memur maaşlarına göre korucuların maaşlarında da düzenleme yapılıyor. Geçen sene yıl başından bu yana tüm geçici köy korucularının genel sağlık sigortası kapsamında görev yapıyor."

MALATYA'DA BU YIL 78 KORUCU GÖREVE BAŞLADI

Malatya'da bu yıl 78 geçici köy korucusunun göreve başladığını belirten Ağbaba, bu koruculardan 20'sinin Akçadağ, 33'ünün Doğanşehir, 25'inin de Pütürge ilçesinde bulunduğunu söyledi.

Ağbaba, içinden geçilen süreçte geçici köy korucularının gelecekleri konusunda kapsamlı bir çalışmanın mutlaka yapılması gerektiğini söyleyerek, konunun Meclis'te takipçisi olacaklarını belirtti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    Amacı Belli... Ülkede Gerginlik Cikartmak. dünya neyle uğrasirken CHP liler hükümetin aciklarini yakalamaya calisiyor. böyle boş işlerle uğrasanları destekleyenlere sasiyorum. adam canını hice sayarak, namusunu,vatanını korumak için bu işi yapiyor. aldıgı para gözüne batiyorsa, siin aldıgınız paralar ne peki. en az 20 bin tl maaş alıyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı