Esed'i yakacak adam korkusundan konuşamadı

Suriye'deki kimyasal silah katliamını ispatlayacak Abdültavab Şahrur basının önüne çıkamadı. Esad korkusundan Şahrur saklanıyor.

Esed'i yakacak adam korkusundan konuşamadı
Esed'i yakacak adam korkusundan konuşamadı
GİRİŞ 04.09.2013 09:34 GÜNCELLEME 04.09.2013 09:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Suriye'deki kimyasal katliamı ispatlayacak Şahrur, İstanbul'a kaçtı. Elinde belgeler bulunan Şahrur'un dün akşam saatlerinde basının karşısına çıkması beklendi.

Ancak Suriye Ulusal Koalisyonu'nun Beşiktaş'taki bürosunda düzenlenen toplantısına Şahrur katılmadı. Suriyeli uzmanın "güvenlik" gerekçesiyle toplantıya katılmadığı söylendi.

GİZLİ BELGELERLE BİRLİKTE GELDİ

Koalisyon sözcüsü Halid Salih, Şahrur'un kimyasal sillah kullanımı iddialarıyla ilgili anahtar isimlerden biri olduğuna dikkat çekerek, "Halep'te Suriye rejimi tarafından kimyasal silah kullanıldığını ispatlayan gizli belgelerle birlikte sığındı" dedi.

SURİYE BASINI KAÇIRILDI İDDİASINDA

Diğer yandan, Suriye'deki hükümet yanlısı medyada, Şahrur'un "kaçırıldığına" ilişkin haberler yer alıyor.

Muhalefet koalisyonu sözcüsü Salih, Suriye içinde 3 ayrı kimyasal silah konvoyunun hareket halinde olduğu iddiasını dile getirdi.

Bunlardan birinin Dumeyr havaalanına, diğerinin güneydeki Dera kenti yakınında bulunan İzra bölgesine konuşlandırıldığını söyleyen sözcü, diğerinin yerinin ise bilinmediğini ifade etti.

Salih, bu bilgileri Suriye ordusu içindeki "devrime sempati duyan" kişilerden aldıklarını öne sürerek, yeni kimyasal saldırılar düzenlenebileceği endişesi duyduklarını söyledi.

YORUMLAR 10
  • Muhammedi 10 yıl önce Şikayet Et
    bugün yarın. okuma yazma bilmeyen birini suriye adli tıp uzmanı diye çıkartıp uydurdukları yazıları okuturlar
    Cevapla
  • frkn21 10 yıl önce Şikayet Et
    Ahmed Said. ölen 100.000 insan için de mi kanıt yok?
    Cevapla
  • frkn21 10 yıl önce Şikayet Et
    HAKKI DEMİRKOL. saldırı için bahane mi yok? 100.000 insan ölmüş çoğu sivil. milyonlarca insan evsiz kalmış. kimyasal silahlarla kadın ve çocuklar katledilmiş. kafir oğlu kafir esed daha ne kadar zarar varebilir ki? Saldırının meşrulaşması için atom bombası mı atması gerekiyor?
    Cevapla
  • Ebu Muhammed 10 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değil!. Suriye halkı Beşşarı istemiyor ve Beşşara karşı özgürlük mücadelesi veriyor. Beşşar bir bir elindeki yerleri kaybediyor. Eğer herhangi bir dış müdahale olmazsa Beşşarın ömrü en fazla 2 yıldır. Batı asla ama asla halkların iktidara gelmesine müsade etmez. Mısırda olduğu gibi. Batı Beşşar sonrası iktidarı kaybetmeme mücadelesi veriyor. Bunun içinse Suriyede kendine kuklalar arıyor. Suriyeye aktif müdahale olmadan muhalifleri temizlemeden Karzai ve Maliki gibi kuklalar edinmesi şuan için çok zor gözüküyor. Batı şimdilik Mısırı gündemden düşürebilmek için Suriyeyi hareketlendirdi. Şimdilik Suriyeye aktif müdahale yok. Sadece sınırlı göz boyama mahiyetinde bir operasyon olacak. Ama Beşşarın ömrü azaldığında batı beşşara son yumruğu vurup ardından muhalifleri temizleyip kendi adamlarını iktidarlara getirmek istiyorlar.
    Cevapla
  • oktay çıkmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    korkmuş habere bak. saçma olay adam kaçarken korkmuyorda belgeleri açıklarkenmi korkuyor bırakın bu işleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!